Acasa Daimler Daimler a investit 40 milioane euro la Sebes pentru o unitate de montaj cutii de viteza cu dublu ambreiaj a Star Transmission

Daimler a investit 40 milioane euro la Sebes pentru o unitate de montaj cutii de viteza cu dublu ambreiaj a Star Transmission

de Vlad Barza

In uzina Star Transmission (sursa STCU/Daimler)

Star Transmission, parte a Grupului Daimler, a inaugurat oficial unitatea de montaj cutii viteza cu dublu ambreiaj pentru autoturismele Mercedes-Benz, dupa o investitie de 40 milioane Euro. Constructia a fost finalizata in zece luni, iar la unitate lucreaza 150 de persoane. Cele 40 de milioane euro NU sunt parte a proiectului de 300 milioane euro anuntat in primavara trecuta, au spus pentru HotNews.ro reprezentantii Star Transmission.

Acum cateva luni compania a inaugurat o unitate de productie pentru cutii de viteze in cinci trepte, iar acum a venit randul unei noi linii de productie.

„In  310 zile s-au folosit pentru constructia noii unitati de montaj 500 de tone de otel, 4.000 de metri cubi de beton si s-au mutat peste 20.000 de metri cubi de pamant. Odata cu inaugurarea constructiei a inceput in mod oficial si montajul cutiilor de viteza cu dublu ambreiaj. Noua unitate de productie cuprinde, pe langa liniile moderne de montaj, si spatii pentru birouri, depozitare si logistica. Hala de prodcuctie are 13.000 mp”, a explicat furnizorul, intr-un comunicat de presa.

Extinderea capacitatilor de productie de la Star Transmission sprijina productia suprasolicitata din Germania. Autoturismele Mercedes-Benz care functioneaza cu acest model de cutie de viteza se bucura de mare succes, fiind foarte apreciate de clientii concernului, mai spun germanii, care adauga ca angajatii au beneficiat de o specializare de aproximativ un an la centrul de dezvoltare Daimler din Unterturkheim, Germania.

„In timpul scolarizarii din Germania angajatii nostri s-au specializat in montajul cutiilor de viteza si s-au familiarizat cu modul de lucru german. Nu exista diferente calitative intre o cutie de viteza produsa in Germania si una produsa in Romania”, a spus Bernd Krottmayer, administratorul companiei Star Transmission.

La eveniment a participat si Gheorge Feneser, prefectul judetului Alba, care a felicitat compania STC pentru ca a reusit performata de a inaugura doua produse de succes – cutia de viteza in 5 trepte si cutia de viteza cu dublu ambreiaj – intr-un interval de sase luni, finalizandu-si discursul cu urarea: „In doi ani mi-ar face mare placere sa fiu prezent la inaugurarea investitiei de 300 de milioane de euro dar si mai mult m-ar bucura sa aud ca la STC se monteaza in intregime autoturisme de lux Mercedes-Benz”.

Filiala Daimler – Star Transmission (STC) a fost infiintata in anul 2001 si este furnizor international de componente pentru industria de automobile. La sediul din Cugir se produc roti dintate, arbori precum componente prelucrate mecanic pentru motoare, cutii de viteza si casete de directie. La sediul din Sebes se monteaza cutii de viteza automate cu 5 trepte. iar compania are momentan peste 1.000 de angajati.

Prezentarea cutiei de viteze (sursa - Star Transmission)

Modele Mercedes-Benz care functioneaza cu cutii de viteze produse in tara (sursa - Star Transmission)

2 comentarii

gelu 10 ianuarie 2014 - 16:02

toate bune…..dar locatia nu este cea mai potriviita, ma rog, daca nu or fi niste interese politice, obscure………………………

Reply
rco 10 ianuarie 2014 - 20:46

pai unde, in bucuresti? unde terenul ar costa mai mult decat investitia? si 150 de muncitori de calitate gasesti imediat

Reply

Lasa un comentariu