Acasa Tehnologie Volvo anunta cel mai mare test cu vehicule care se conduc singure

Volvo anunta cel mai mare test cu vehicule care se conduc singure

de Vlad Barza

Masini autonome (Sursa - Volvo)

Volvo incepe in 2014 sa lucreze la un proiect special care va consta in derularea celui mai mare test cu vehicule autonome pe drumurile publice. In 2017 vor fi aduse in zona orasului Goteborg 100 de masini autonome care vor fi testate in conditii normale de trafic. Primul model este XC90, iar aceste masini vor putea sa si parcheze fara sofer in masina.

Proiectul „Drive Me” este o initiativa a Volvo impreuna cu autoritatile suedeze din domeniul transporturilor. In 2014 incep cercetarile in randul si se dezvolta si tehnologia care va fi prezenta pe masinile care din 2017 vor face teste pe drumurile din Goteborg si din jurul acestui oras.

Cele 100 de masini vor fi testate pe 50 de km de drumuri publice aglomerate, in special pe autostrazi. Se doreste a se vedea care sunt beneficiile masinilor autonome, cat de mult pot reduce consumul de combustibil si cum se integreaza in trafic cu vehiculele clasice.

Proiectul demareaza in 2014 si intai va fi creata o interfata prietenoasa si functionalitate cloud computing pentru ca masinile sa comunice intre ele fara probleme.

Proiectul sustinut si de guvernul suedez va include 100 de masini autonome la care insa soferul poate interveni oricand consdiera necesar si tranzitia dintre condus autonom si condus uman se va face suficient de rapid.

Masinile vor fi construita pe noua arhitectura Volvo, primul model va fi XC90 care va aparea in 2014. Masinile vor putea sa parcheze singure, gandirea fiind ca soferul sa lase masina la intrarea in parcare, iar aceasta sa isi gaseasca singura loc.

Suedia este printre cele mai sigure tari europene cand e vorba de trafic, iar Volvo este cunoscuta pentru derularea proiectului de masini autonome „road trains.”

1 comentariu

bogdan 2 decembrie 2013 - 20:34

nu inteleg de ce le mai pune volan daca se conduc singure…..

Reply

Lasa un comentariu