Acasa Ford UPDATE: Ford Romania va opri din nou productia la Craiova, 7 zile in decembrie. O lista cu concedieri individuale e deschisa pana pe 11 decembrie

UPDATE: Ford Romania va opri din nou productia la Craiova, 7 zile in decembrie. O lista cu concedieri individuale e deschisa pana pe 11 decembrie

de Adrian Mitrea

Ford B-Max in uzina de la Craiova (sursa - 0-100.ro)

Ford Romania va opri in luna decembrie productia de motoare si automobile timp de sapte zile (deci ambele sectii: motoare, autovehicule), iar fabricatia de automobile va fi oprita doua zile si in ianuarie, insa nu si cea de motoare, a declarat pentru 0-100.ro Ana-Maria Timis, purtator de cuvand al Ford Romania. Aceste masuri sunt luate pentru adaptarea productiei la cererea de pe piata si vine dupa ce in noiembrie fabricatia de masini a fost oprita 13 zile si cea de motoare 8 zile – fiind pentru prima data cand uzina de motoare a fost trasa pe linie moarta. UPDATE: 12:05 O lista cu concedieri individuale este deschisa pana pe data de 11 decembrie, iar angajatii care doresc sa paraseasca Ford Romania se pot inscrie pe ea. Aceasta nu este o noutate, fiind a treia lista de acest gen facuta de Ford in ultimii trei ani, fiind o politica a companiei.

In acest an, Ford a mai oprit productia de vehicule si in lunile septembrie (7 zile), octombrie (13 zile) si noiembrie (13 zile), va urma decembrie (7 zile) si ianuarie (2 zile). In ceea ce priveste productia de motoare, aceasta a fost oprita in noiembrie (8 zile), va urma decembrie (7 zile), iar pentru ianuarie 2014, in acest moment, este planificata activitate normala.

poze din uzina de vehicule / poze din uzina de motoare

Pentru zilele in care Ford nu va produce masini B-MAX in acest an productia auto nationala primeste o gaura de circa 14.800 exemplare Ford B-Max. Anul 2014 va demara in ianuarie cu un minus de 740 unitati, la o cadenta zilnica de 370 autovehicule produse.

In ceea ce priveste motoarele, la o cadenta zilnica de peste 1.000 unitati, in cele 14 zile din acest an in care fabricatia pentru ele va fi oprita nu vor fi produse cel putin 14.000 motoare.

„Ca raspuns la situatia precara a pietei europene, Ford Romania continua sa-si ajusteze volumele de productie la uzina de la Craiova in luna decembrie. Astfel, putem confirma pentru luna decembie oprirea productiei de vehicule si motoare timp de 7 zile, respectiv in perioada 12-20 decembrie. Incepand cu data de 23 decembrie fabrica noastra va fi inchisa ca urmare a sarbatorilor de iarna, urmand ca activitatea sa se reia in data de 6 ianuarie pentru sectia de motoare, respectiv 8 ianuarie pentru sectia de vehicule. Conform Contractului Colectiv de Munca dintre Ford si angajatii sai din Romania, in timpul zilelor de intrerupere a productiei, angajatii vor fi platiti cu 80% din salariul de baza”, a declarat Ana-Maria Timis, pentru 0-100.ro.

Aceste intreruperi ale productiei vin pentru a ajusta fluxul de fabricatie la cererea din piata, atat pentru automobilele Ford B-MAX, cat si pentru motoarele EcoBoost de 1.0 litri si 1,5 litri.

Uzina Ford lucreaza cu o cadenta de 370 unitati B-MAX/zi si peste 1.000 motoare/zi (intre 1.000 si 1.2000 unitati n.r.).

Lasa un comentariu