Acasa BMW BMW X1 devine masina electrica in China: ZINORO 1E

BMW X1 devine masina electrica in China: ZINORO 1E

de Adrian Mitrea

ZINORO 1E (sursa - ZINORO)

BMW Brilliance au lansat o noua marca premium in China, denumita ZINORO, iar primul produs al acesteia este ZINORO 1E, adica un SUV electric bazat pe X1, cu specificatii ale motorului care amintesc de cele ale BMW i3.

ZINORO 1E este produs in uzina Tiexi pe care BMW si Brilliance au au in China.

Masina are motor electric de 125 kW/170 CP (250 Nm cuplu maxim) care actioneaza rotile din spate si este alimentat de la bateriu litiu-ion fosfat. Cele trei pachete de baterii sunt amplasate in locul rezervorului de carburant si in locul motorului cu combustie interna, contribuind la crearea unui centru de greutate coborat. Portbagajul ramane destul de generos, 306 litri.

Autonomia este de pana la 150 km, iar reincarcarea dureaza circa 7,5 ore la o priza de 16A. Viteza maxima este limitata la 130 km/h.

ZINORO 1E este promovat ca primul automobil electric premium produs in China si nu va putea fi cumparat, ci inchiriat. Toate costurile de reparatii si intretinere vor fi incluse in pretul de inchiriere. Acelasi model de business este adoptat de BMW in toate pietele in care comercializeaza produse si servicii de mobilitate electrica.

Lasa un comentariu