Acasa Siguranta Auto Volkswagen recheama peste 2,6 milioane de vehicule pe plan mondial

Volkswagen recheama peste 2,6 milioane de vehicule pe plan mondial

de Vlad Barza

Volkswagen Amarok (sursa - Volkswagen)

Volkswagen a anuntat una dintre cele mai mari rechemari din istoria sa: 2,64 milioane masini, problemele fiind llegate de uleiurile folosite la transmisie si de posibile componente nefunctionale la nivelul farurilor. China este tara in care sunt vizate cele mai multe masini, scrie Bloomberg.


Peste 1,6 milioane de masini vor fi chemate pentru ca uleiurile sintetice folosite la cutiile de viteze sa fie inlocuite cu uleiuri minerale, existand pericol de scurtcircuit. Sunt afectate modelele ce au cutii de viteza cu dublu ambreiaj de la marci precum Volkswagen, Audi, Skoda si Seat, majoritatea masinilor de pe lista fiind in China.

Din actiunea de recall fac parte si 800.000 de masini Volkswagen Tiguan la care, din cauza unor sigurante defecte, pot aparea probleme la functionarea farurilor. Modelele vizate au fost produse intre 2008 si 2011.

O alta problema, ce afecteaza 239.000 de camionete Volkswagen Amarok, tine de posibile fragilitati la nivelul conductelor de combustibil, existand pericolul unor scurgeri.

In China sunt cel mai multe masini afectate de rechemari (750.000 de unitati).

Lasa un comentariu