Acasa Lexus Lexus GS 300h a inceput sa fie comercializat in Romania, alaturandu-se nisei de berline premium hibride

Lexus GS 300h a inceput sa fie comercializat in Romania, alaturandu-se nisei de berline premium hibride

de Adrian Mitrea

Lexus GS 300h (sursa - Lexus)

Incepand cu luna noiembrie a acestui an, Lexus a inceput sa comercializeze si pe piata din Romania modelul GS echipat cu noul sistem de propulsie Lexus Hybrid Drive. Denumit Lexus GS 300h, sedanul premium japonez are motor de 2,5 litri pe benzina si doua motoare electrice. Masina concureaza pe piata cu modele precum BMW Seria ActiveHybrid5, Audi A6 hybrid si Mercedes-Benz E 300 BlueTEC HYBRID – o nisa exclusivista de berline premium hibride.

In cazul Lexus GS 300h transmisia este automata de tip CVT (cu variatie continua). Sistemul de propulsie este hibrid integral cu doua motoare electrice si un motor termic de 2,5 litri, 4 cilindri, cu ciclu Atkinson si injectie directa D-4S. Consumul mixt de carburant de 4,8 litri/100 km si emisiile de CO2 de 110g/km, potrivit producatorului.

Cateva tehnologii inovative, prezente pe GS 450h, sunt oferite si pe GS 300h, printre acestea numarandu-se sistemul de aer conditionat „S-Flow”, cu tehnologia „nanoe”, a doua generatie a sistemului de control Remote Touch si unul din cele mai mari ecrane multifunctionale montate pana acum la un vehicul de serie.

Si in materie de siguranta, GS 300h este echipat cu tehnologiile avansate de siguranta activa si pasiva prezente si pe GS 450h, printre care se numara sistemul de asistare la urcarea pantelor (HAC), controlul electronic al franarii (ECB), zece airbaguri – inclusiv airbag pentru genunchi -, sistem Head-Up Display color, sistem de monitorizare a unghiurilor moarte si sistem de avertizare asupra traficului din spatele masinii (Rear Cross Traffic Alert: RCTA).

GS 300h este oferit in Romania in patru variante de echipare (Business, Executive, Luxury si F Sport). Preturile de lista ale noii versiuni incep de la 49.350 euro (TVA inclus). In luna noiembrie, modelul este oferit cu preturi speciale de lansare, astfel incat poate fi achizitionat incepand de la 44.350 euro TVA inclus.

Lexus a fost infiintata in 1989 ca marca premium a Toyota.

Lasa un comentariu