Acasa Hyundai Demisii la varful Hyundai din cauza problemelor legate de calitate

Demisii la varful Hyundai din cauza problemelor legate de calitate

de Adrian Mitrea

Hyundai i30 cw 2012 (sursa - Hyundai)

Seful de cercetare si dezvoltare al Hyundai, Kwon Moon Sik, a demisionat din cauza problemelor legate de calitatea automobilelor Hyundai si Kia, iar alaturi de el au plecat alti doi inalti executivi, informeaza Bloomberg.

Grupul Hyundai-Kia nu a anuntat inca cine il va inlocui pe Kwon Moon Sik.

Aceasta retragere din companie vine dupa ce Hyundai si Kia au rechemat 1,7 milioane de automobile din SUA pentru probleme legate de stopurile de frana, care nu se aprindeau la apasarea pedalei dedicate, iar cruise control-ul risca sa nu se dezactiveze.

Cel mai afectat model a fost Genesis sedan. Aceste masini produse intre decembrie 2007 si martie 2012 au fost rechemate.

In plus, 900.000 de clienti Hyundai si Kia au fost despagubiti dupa ce teste independente de consum au aratat ca masinile celor doua marci consuma in realitate mai mult decat decat cifrele anuntate de producator. Totul a pornit in 2012 de la o ancheta a autoritatii U.S. Environmental Protection Agency care a facut teste de consum pentru modelele celor doua marci, rezultand diferente de pana la 1 litru/100 km fata de valorile comunicate de companii. Calculele arata ca despagubirile sunt in jurul a 100 dolari/masina in fiecare an.

Lasa un comentariu