Acasa BMW Un BMW Isetta 300 este masina oficiala a festivalului SoNoRo

Un BMW Isetta 300 este masina oficiala a festivalului SoNoRo

de Adrian Mitrea

BMW Isetta la Festivalul SoNoRo (sursa - Florin Vitzman)

BMW marcheaza cinci ani de asociere cu Festivalul SoNoRo printr-o prezenta de gala – un model clasic BMW Isetta 300 a fost „limuzina” care l-a adus pe directorul festivalului, Razvan Popovici, la concertul de la Ateneul Roman. Daca anul trecut 1.326 Cai Putere (CP) au fost pusi la dispozitia SoNoRo pentru transportul invitatilor, in limuzine BMW Seria 7, acum au fost suficienti 13 CP pentru Popovici.

In timp ce asocierea cu artisti renumiti de jazz sau proiecte culturale dedicate muzicii clasice a intarit imaginea de rafinament si exclusivitate a marcii BMW.

Pentru SoNoRo din acest an micul BMW Isetta marcheaza insa o surpriza. Propulsorul BMW Isetta este cel mai mic motor BMW care a echipat un automobil si propulsorul care a dispus de cei mai putini CP.

Fabricata intre 1955 si 1962, BMW Isetta a fost raspunsul marcii de adaptare la declinul pietei de motociclete. Modelul a fost construit sub licenta de la producatorul italian Iso, BMW inlocuind propulsorul in doi timpi cu unul in patru timpi, ceva mai rafinat. Isetta a fost disponibila cu doua motorizari: Isetta 250 (monocilindru, 245 cc, 12 CP) si Isetta 300 (monocilindru, 298 cc, 13 CP) si doua versiuni: „standard” si „export”.

Isetta a fost astfel modelul BMW cu cel mai mic propulsor si care dispunea de cei mai putini CP. Cu toate acestea, s-a bucurat de un succes considerabil. In total au fost fabricate peste 160.000 exemplare. BMW Isetta a marcat un moment de tranzitie pentru BMW in productia de automobile, intre luxoasa gama 502, 503 sau 507 si „Noua Clasa” – gama de modele care a stat la baza liniei moderne a marcii si la pozitionarea actuala a BMW.

„Isetta este acum o dovada a puterii de transformare continua a marcii BMW – care a trecut de la motoare de avion la statutul de cel mai de succes producator de automobile premium din lume. Si momentul nu poate fi mai potrivit, intr-un alt moment de reinventare al marcii care inseamna solutii de mobilitate electrica, utilizarea pentru prima oara la scara industriala a materialelor ultra-usoare precum fibra de carbon si deschiderea unor noi nise de modele, precum BMW Seria 3 Gran Turismo sau BMW X4”, se arata intr-un comunicat al BMW Group Romania.

Festivalul SoNoRo sarbatoreste in 2013 opt ani de existenta. Anul acesta, SoNoRo lanseaza si un nou CD oficial al festivalului, in interpretarea Ansamblului Raro. Acesta reuneste trei capodopere ale repertoriului muzicii de camera din spatiul central-european, printre care cvintetul cu pian al lui Ernst von Dohnanyi si cvartetul cu pian al lui Antonin Dvorak. Ansamblul Raro, ensemble in residence al Festivalului SoNoRo, este binecunoscut pentru interpretarile intense si pline de exuberanta. Din aceste motive ansamblul a fost caracterizat de New York Concert Review drept „unul dintre cele mai bune si mai adaptabile grupuri de tineri muzicieni care au aparut vreodata in fata publicului”.

Festivalul SoNoRo a readus muzica de camera in prim planul vietii culturale romanesti si a inclus scena muzicala romaneasca intr-o retea de festivaluri europene de inalta tinuta. Pe langa parteneriate regulate cu festivaluri din Italia, Letonia, Germania, Anglia, Israel si Japonia, SoNoRo a concertat in unele dintre cele mai renumite sali din lume, cum ar fi Wigmore Hall din Londra, Konzerthaus din Viena, YMCA din Ierusalim si Carnegie Hall din New York.

Editia SoNoRo „Love Unlimited” de anul trecut a insemnat peste 8.000 de spectatori, 17 concerte in patru orase si peste 35 de artisti internationali, o noua editie SoNoRo Arezzo si debutul SoNoRo la Atena si la Istanbul.

BMW Isetta la Festivalul SoNoRo (sursa - Florin Vitzman)

BMW Isetta la Festivalul SoNoRo (sursa - Florin Vitzman)

BMW Isetta la Festivalul SoNoRo (sursa - Florin Vitzman)

BMW Isetta la Festivalul SoNoRo (sursa - Florin Vitzman)

Lasa un comentariu