Acasa Industrie Continental testeaza un echipament pentru a incerca rezolvarea problemei mirosului neplacut din zona fabricii de anvelope din Timisoara

Continental testeaza un echipament pentru a incerca rezolvarea problemei mirosului neplacut din zona fabricii de anvelope din Timisoara

de Vlad Barza

Klaus Ohlwein (sursa - Continental)

De ani buni timisorenii care locuiesc in jurul uzinei de anvelope Continental se plang de un miros foarte neplacut, iar problema a devenit de nesuportat pentru multi. Compania spune insa acum ca testeaza o instalatie-prototip care sa reduca perceptia mirosului din perimetrul fabricii de anvelope, iar in ianuarie cel tarziu se va sti daca e de succes sau trebuie incercat altceva, a spus Klaus Ohlwein, directorul general al fabricii.

In zona fabricii este un miros insuportabil, se plang de ani de zile cei care locuiesc in apropiere. Compania a fost criticata si de primarul Timisoarei, care s-a aratat neincrezator ca neplacerile se vor rezolva.

Compania spune insa ca testeaza un nou echipament „cu scopul de a reduce perceptia mirosului din perimetrul fabricii de anvelope”.

„Vom investi 200.000 de euro pentru a testa un echipament care sa reduca perceptia mirosului din zona fabricii. Vorbim de un prototip, o incercare si daca va fi un succes vom extinde proiectul, Daca nu va fi un succes vom incerca sa gasim o tehnologie care sa rezolve problema mirosului”, a spus, intr-o conferinta de presa la Bucuresti, Klaus Ohlwein, seful unitatii de productie.

El a tinut sa explice ca e vorba de o instalatie-prototip si ca nu se stie daca va fi eficienta.

„Noi speram ca va fi un succes si ca vom reduce impactul mirosului. Stim ca oameni simt un disconfort, dar e vorba de productie de anvelope si in general exista un miros la astfel de fabrici. E important sa stiti ca incercam sa reducem impactul mirosului asupra comunitatii”, a mai spus el.

In decembrie sau ianuarie sunt asteptate primele concluzii asupra eficientei sistemului, iar investitia de 200.000 de euro este doar prima etapa a unui proiect pentru care au fost bugetate fonduri si in 2014.

Seful fabricii spune ca si sistemul de ventilatie va fi imbunatatit si a tinut sa precizeze ca nivelul poluarii este in limitele normale, iar din acel punct de vedere totul este in regula: „Inteleg ca oamenii din Timisoara sunt afectati de miros, insa acest miros nu reprezinta poluare. Exista disconfort, dar cum am zis, incercam sa fim un bun membru al comunitatii si sa o sustinem”

Fabrica s-a deschis in anul 2000, iar acum lucreaza putin peste doua mii de oameni acolo, productia anuala fiind de 15 milioane anvelope.

Lasa un comentariu