Acasa Dacia Arnaud Deboeub, Renault: Nu ne temem de concurenta pe care grupurile VW si PSA o pot face Dacia, ci de Toyota si Hyundai

Arnaud Deboeub, Renault: Nu ne temem de concurenta pe care grupurile VW si PSA o pot face Dacia, ci de Toyota si Hyundai

de Adrian Mitrea

Dacia Sandero 2012 (sursa - Dacia)

Marci precum Volkswagen, Skoda, Seat, Peugeot sau Citroen nu vor putea concura prea curand cu modelele Dacia, desi incearca, insa pericolul vine din partea Toyota si Hyundai, a declarat pentru 0-100.ro Arnaud Deboeuf, directorul gamei Entry a Renault.

„La Grupul Volkswagen lucrurile sunt foare clare. Ei trebuie sa imparta componente din Grup pentru foarte multe masini pentru ca sunt legati de o platforma, iar toate acestea costa mult. In plus, masinile sunt produse in tari in care mana de lucru este scumpa. Deci nu vad cum ar putea concura cu Dacia prea curand. Concurenta PSA Peugeot Citroen nu ne influenteaza nici atat”, a explicat Deboeuf pentru 0-100.ro, fiind prezent la un eveniment de test drive cu Dacia Duster facelift, organizat in Provence, Franta. 0-100.ro va publica in curand un test drive cu versiunea restilizata a Dacia Duster.

Oficialul Renault a spus ca daca daca Grupul Renault se teme de ceva, atunci este vorba despre competitia pe care Toyota si Hyundai sunt in stare sa o faca.

„In India Toyota are Etios, un produs foarte apropiat de ce oferim noi cu gama Dacia, iar Hyundai are, tot acolo, modelul Verna. Daca ar vrea, Toyota si Hyundai ne-ar putea face concurenta cu aceste modele”, a spus Arnaud Deboeuf.

Totodata, a explicat el, in Europa, aceste doua marci marseaza in directie total opusa fata de strategia low cost, asa ca pericolul este departe.

„Si Toyota si Hyundai vor sa impinga imaginea de marca in sus in Europa, deci e exclus sa comercializeze masini foarte accesibile aici”, potrivit lui Deboeuf.

Lasa un comentariu