Acasa Aston Martin Esecul comercial Aston Martin Cygnet dispare de pe piata in 2014

Esecul comercial Aston Martin Cygnet dispare de pe piata in 2014

de Adrian Mitrea

Aston Martin Cygnet (sursa - 0-100.ro)

Cel mai mic model care a purtat vreodata sigla Aston Martin, Cygnet, va disparea de pe piata in 2014, scrie autocar.co.uk, care noteaza ca au fost vandute mai putin de 1.000 de unitati, iar pe drumurile din Marea Britanie – piata de casa a Aston Martin – sunt inscrise in circulatie doar 143 de Cygnet.

Micul Aston Martin Cygnet a fost lansat in primavara anului 2011 ca cel mai mic Aston Martin produs vreodata, insa in afara de nume si de mici elemente estetice Cygnet nu este deloc un Aston Martin, ci o Toyota iQ (din care deriva).

Presa internationala noteaza ca si Toyota ar putea renunta la iQ de anul viitor, insa japonezii neaga informatia.

Cert e ca iQ costa intre 12.000 si 16.000 euro, iar pretul unui Cygnet este dublu.

Masina a fost lansata pentru a scadea media emisiilor masinilor comercializate de Aston Martin, insa esecul comercial rasunator a facut ca aceasta tinta sa fie ratata. Promovat ca un Aston Martin pentru oras si dedicat in principal clientilor care au deja un Aston Marton veritabil in garaj, Cygnet nu s-a putut impune pe piata de nisa a masinilor mici si scumpe.

Tintele de vanzari anuntate initial erau de circa 3.000 unitati/an, dar producatorul auto britanic nu a comunicat vreodata oficial cate a vandut de fapt. Circula doar zvonul ca in trei ani au fost vandute doar 1.000 de masini.

Lasa un comentariu