Acasa Revista Presei Revista presei, 24 oct: Hella investeste in Romania. Volkswagen XL costa 110.000 euro

Revista presei, 24 oct: Hella investeste in Romania. Volkswagen XL costa 110.000 euro

de Adrian Mitrea

Revista Presei

Producatorul german de com­po­nente auto Hella, care detine fabrici in zona de vest a tarii, va investi 28,5 mil. euro in perioada iunie 2013-mai 2014 in extinderea capacitatilor de productie din Romania, inclusiv pentru a putea prelua transferul unor produse de la alte fabrici din grup, scrie Ziarul Financiar.

Volkswagen a anuntat pretul celui mai economic model din lume, exclusivistul XL1. Masina promite un consum de numai 0.9 litri/100 de kilometri. Totul pentru un pret piperat, de 110.000 de euro, informeaza Automarket.ro.

Industria auto e ca un teren denivelat, supus intemperiilor. Astazi poate fi solid, iar maine se poate prabusi in gol, doar pentru a se ridica din nou in urmatorii ani. ProMotor va prezinta un infografic care incearca sa explice care sunt detinatorii celor mai importanti producatori auto mondiali.

Terrafugia Transition, masina zburatoare creata de o companie americana din Massachusetts, are deja un rival, inainte de a ajunge pe piata. Acesta se numeste Aeromobil 2.5 si este rodul imaginatiei lui Stefan Klein, un inginer ceh care lucreaza de peste 20 ani la acest proiect, relateaza autoindustry.ro.

Curtea Europeana de Justitie (CEJ), instanta juridica suprema a Uniunii Europene, a respins marti un apel depus de Comisia Europeana prin care cerea ca Germania sa elimine asa-numita ‘lege Volkswagen’, care protejeaza cel mai mare constructor auto german de o eventuala preluare ostila, transmite AFP, informatie preluata de capital.ro.

Mazda prezinta la Salonul Auto de la Tokyo Mazda3 echipata in premiera cu noi motoare. Cel mai recent model Mazda este prezentat ca o solutie completa care poate utiliza diferite tipuri de combustibil. Mazda prezinta in premiera conceptul Mazda3 SKYACTIV-CNG alimentat cu gaz natural comprimat (CNG), scrie voom.ro.

Hyundai a dezvaluit noul model Genesis, titreaza autoplay.ro.

Lasa un comentariu