Acasa Industrie MFA Mizil si Renault Truck Defense vor sa angajeze pana la 300 de specialisti si vizeaza contracte cu Armata Romana pe 20 de ani

MFA Mizil si Renault Truck Defense vor sa angajeze pana la 300 de specialisti si vizeaza contracte cu Armata Romana pe 20 de ani

de Adrian Mitrea

MFA-RTD SERPA LIGHT (sursa - LinksPR)

MFA Mizil si Renault Trucks Defense (RTD) au identificat o posibilitate de colaborare avand ca obiectiv piata romaneasca si cea regionala de vehicule militare si civile, au anunta companiile. Cele doua firme urmaresc realizarea unui consortiu avand ca baza o investitie directa a firmei franceze in Romania, concomitent cu angajarea suplimentara a unui numar de 200-300 de specialisti si tehnicieni calificati romani pe platforma de productie a MFA din Mizil.

„Investitia se va realiza plecand de la necesitatile de inzestrare ale Armatei Romane cu camioane militare, care ar insemna undeva la 10.000 de unitati pentru urmatorii 20 de ani. De asemenea, se vor avea in vedere necesitatile de vehicule militare si civile destinate situatiilor de urgenta, mentinerii ordinii si sigurantei publice in Romania”, declarat Nicolae Suta, director general (CEO) al MFA Mizil.

Consortiului de business MFA-RTD a participat, in perioada 26-29 septembrie 2013, la Expozitia Internationala de Tehnica Militara EXPOMIL 2013, cu un stand comun, prezentand potentialilor beneficiari  camionul logistic KERAX 6X6, autoutilitara de stins incendii MIDLUM si vehiculul de teren SHERPA LIGHT 4X4. Preturile pentru acesta din urma variaza intre 200.000 si 500.000 euro, iar pentru un camion KERAX 6×6 intre 70.000 si 500.000 euro, in functie de dotari.

MFA si RTD au efectuat marti, 15 octombrie, o serie de incercari dinamice demonstrative cu vehiculele mai sus amintite, pe tancodromul MFA Mizil si in zona deluroasa Budureasca, eveniment la care au participat reprezentati a 28 de institutii ce activeaza in sistemul national de aparare, siguranta si ordine publica din Romania.

In luna aprilie 2013 MFA Mizil a semnat un Memorandum de intelegere cu firma franceza Renault Trucks Defense (RTD), Memorandum care prevede reprezentarea pe baza de exclusivitate pe teritoriul Romaniei a firmei RTD de catre MFA, precum si constructia unei fabrici pe platforma industriala a S.C. MFA S.A. MIZIL, pentru productia de camioane.

S.C. MFA S.A. este o companie cu capital integral privat romanesc fondata in 1951, specializata in productia de tehnica militara. MFA continua sa fie principalul furnizor national al Ministerului Apararii Nationale, deruland, in perioada 2005-2010 un contract de furnizare in valoare de peste 100 milioane euro pentru constructia si echiparea vehiculelor blindate MLI 84M – concepute integral de colectivul de specialisti ai fabricii de la Mizil –, precum si un contract cadru de servicii post vanzare cu un plafon de 65 milioane euro, pentru perioada 2010-2014.

De asemenea, MFA este parte din contractul de furnizare a 31 de vehicule amfibii blindate incheiat de Ministerul Apararii Nationale cu Mowag/General Dynamics, aflat in derulare.

Lasa un comentariu