Acasa BMW FOTO: BMW prezinta Seria 4 Cabriolet, pentru 2014

FOTO: BMW prezinta Seria 4 Cabriolet, pentru 2014

de Adrian Mitrea

BMW Seria 4 Cabriolet (sursa - BMW)

BMW a prezentat primele informatii si fotografii cu Seria 4 Cabriolet, modelul care din 2014 inlocuieste actualul Seria 3 Cabriolet. Astfel, Seria 4 Cabrio devine al doilea exponent al familiei de modele Seria 4, dupa Seria 4 Coupe. La fel ca modelul care iese din productie, BMW Seria 4 Cabriolet are plafon metalic (hard top) retractabil, din trei bucati.

„Noul BMW Seria 4 Cabriolet deschide orizonturile unei noi ere in segmentul premium al clasei medii pentru modelele decapotabile BMW. Noul limbaj de design, introdus la BMW Seria 4 Coupe, este mai evident la cel de-al doilea model al gamei, BMW Seria 4 Cabriolet, stabilind si noi standarde in privinta dinamicii, elegantei si placerii condusului (…)”, spune BMW despre noul sau model.

click aici pentru galeria foto

Seria 4 Cabriolet se diferentiaza de modelele BMW Seria 3 printr-o serie de particularitati tehnice. Comparativ cu BMW Seria 3 Cabriolet, noul BMW Seria 4 Cabriolet a crescut in latime, ecartament si ampatament.

Forta dinamica a BMW Seria 4 Cabriolet este exprimata de elemente noi precum asa-numitele Air Breathers, pozitionate in spatele pasajelor rotilor fata. Impreuna cu Air Curtains, aceste elemente reduc turbulentele si rezistenta aerodinamica asupra rotilor fata.

Interiorul acoperisului este complet tapitat si dispune de lumini de interior. Cand acoperisul este coborat si stocat in portbagaj, functia standard de asistare a incarcarii/descarcarii pivoteaza vertical acoperisul rabatat in portbagaj, ceea ce ofera un spatiu generos de stocare si acces usor. Astfel, chiar si obiectele sau bagajele mari si voluminoase pot fi depozitate convenabil cand pavilionul este strans.

Scaunele joase si sportive asigura mai mult spatiu la nivelul capului, precum si spatiu suplimentar pentru picioare in spate in comparatie cu Seria 3 Cabriolet care iese din productie.

Designul scaunelor este nou si include centuri de siguranta integrate. In echiparea standard, scaunele sunt reglabile electric. La cerere, scaunele standard si scaunele sport optionale cu tetiere incorporate pot fi echipate cu sistem de incalzire a gatului pentru conducator si pasagerul din fata, o optiune disponibila in premiera la BMW. Cand acoperisul este coborat, reglajul temperaturii este controlat automat in functie de temperatura exterioara si de viteza automobilului.

Pe langa modelul standard sunt disponibile trei linii speciale de echipare si un pachet M Sport. Versiunile Sport Line, Modern Line si Luxury Line pot fi alese pentru personalizarea noului cabriolet cu detalii speciale de interior si exterior.

La lansare, BMW Seria 4 Cabriolet poate fi comandat cu unul dintre cele doua motoare pe benzina, unul cu sase cilindri dispusi in linie (BMW 435i Cabriolet) si unul cu patru cilindri (BMW 428i Cabriolet), dar si un propulsor diesel cu patru cilindri (BMW 420d Cabriolet). Aceste motoare acopera un interval de performanta cuprins intre 135 kW/184 CP si 225 kW/306 CP si dispun de cea mai noua tehnologie BMW TwinPower Turbo. Toate corespund normelor Euro 6, potrivit producatorului auto german.

Standard, puterea motoarelor este transferata catre puntea spate prin intermediul unei transmisii manuale cu sase trepte. De asemenea, BMW ofera, pentru toate variantele de motorizare, si o cutie de viteze automata Sport cu opt rapoarte, care permite conducatorului sa schimbe vitezele manual prin intermediul clapetelor de pe volan. Ambele versiuni de transmisie sunt echipate standard cu functia Auto Start/Stop.

Modul ECO PRO poate duce la o reducere a consumului de pana la 20%. In combinatie cu transmisia automata, noul cabriolet – asemenea BMW Seria 4 Coupe – dispune de modul „coasting” (mers liber, cu decuplarea automata a motorului de la transmisie la ridicarea acceleratiei).

Printre cele mai importante sisteme de infotainment, siguranta si confort din gama BMW ConnectedDrive se numara noua generatie a sistemului de navigatie Professional, BMW Head-Up Display integral color, Driving Assistant Plus (avertizeaza conducatorul de posibila coliziune cu un pieton), sistemul inteligent LED High Beam Assistant (asistare a fazei lungi), Active Protection cu Attentiveness Assistant si cea mai noua dezvoltare a tempomatului activ cu functie Stop & Go.

BMW Seria 4 Cabriolet (sursa - BMW)

Lasa un comentariu