Acasa Industrie Cel mai mic SUV Jeep va fi lansat la mijloc de 2014. Premiera va fi in primavara, la Geneva

Cel mai mic SUV Jeep va fi lansat la mijloc de 2014. Premiera va fi in primavara, la Geneva

de Vlad Barza

(sursa - Jeep)

Cel mai mic model din istoria Jeep, un SUV bazat pe arhitectura lui Fiat 500L, va fi prezentat in martie la Salonul Auto de la Geneva si va ajunge in showroom-uri la jumatatea anului viitor, scrie revista Autocar. „Baby Jeep” va concura cu Opel Mokka, Nissan Juke si Ford EcoSport, iar compania are mari asteptari, sustinand si ca micul Jeep va avea capabilitati off-road excelente.

In conditiile in care SUV-urile de segment B sunt foarte la moda si multe marci intra in categorie in acesti ani. Jeep vrea sa profite de apetitul clientilor pentru SUV-urile mici si va aduce la anul B-SUV sau Baby Jeep, cum a fost botezat modelul.

Chris Ellis, seful Jeep pentru Europa, spune ca cel mai mic model al marcii va fi un Jeep in adevaratul sens al cuvantului si asta se va vedea si la partea de design „Va fi cel mai bun vehicul off-road din segment, va fi un Jeep get-beget”, spune el.

Se pare ca acest Jeep mic va fi prezentat la Geneva si e foarte posibil ca el sa fie construit in Italia in 130.000 de exemplare/an

Mike Manley, seful Jeep pe plan mondial, spunea ca daca masina va fi reusita, va atrage potentiali clienti de hatchback-uri si sedanuri din segementele B si C.

Micul Jeep va imprumuta trasaturi de design de la Wrangler, va pastra un aspect robust si va fi disponibil numai cu tractiune integrala, lucru ce il va diferentia clar fata de concurenti.

Preturile in gama Jeep pornesc de la circa 19.000 euro pentru modelul Compass in varianta cu motor de 156 CP si 87.000 euro pentru varianta Grand Cherokee SRT cu motor de 468 CP.

Lasa un comentariu