Acasa Curiozitati VIDEO: Muzica Uzinelor Dacia, eseu cinematografic muzical creat cu ajutorul sunetelor din fabrica de la Mioveni

VIDEO: Muzica Uzinelor Dacia, eseu cinematografic muzical creat cu ajutorul sunetelor din fabrica de la Mioveni

de Adrian Mitrea

Noul Sandero in uzina Dacia (sursa - Dacia)

In vara anului 2011 publicam o mica stire cu un clip realizat de BMW pentru o uzina a sa in care coloana sonora era asigurata in intregime de sunetele pe care le scoate BMW Seria 1. Acum Dacia anunta ceva si mai interesant, un eseu cinematografic muzical realizat cu sunetele din uzinele Dacia de la Mioveni. Mai jos poti vedea un mic trailer, iar duminica, 15 septembrie, va fi proiectat intreg eseul in piata George Enescu din Bucuresti, a anuntat producatorul auto.

„De la pranz pana seara, pasionatii de azi, dar si de maine, de la mic, la mare, se pot delecta cu momente muzicale de calitate. Ziua Dacia la Enescu, o zi eveniment, va incepe la ora 12:00 si se va termina la ora 22:00. In tot acest interval de timp publicul va lua parte la un program divers din care nu lipsesc surprizele si animatiile muzicale. Cu aceasta ocazie, Dacia va prezenta, in premiera, eseul cinematografic Muzica Uzinelor Dacia (regia: Paul Maracine, muzica: Andrei Tatu, producator: Tino Furtuna, o productie Film Factor)”, a anuntat Dacia.

In aceeasi zi, tot in Piata Festivalului va avea loc si proiectia documentarului Wild Carpathia, primul episod, oferit de Travel Channel.

„Peste tot, in fiecare colt de fabricatie sau logistica exista sunete: sunete ale instalatiilor industriale, sunete ale oamenilor in miscare, sunete ale robotilor, sunete ale motoarelor, sunete ale masinilor care ies de pe banda. Intr-o zi, ne-am dat seama ca e o muzica ce ne insoteste permanent. De ce n-am transpune-o intr-o compozitie? Este in egala masura si un omagiu adus celor aproximativ 15.000 de angajati care contribuie la succesul modelelor Dacia. Parteneriatul cu Enescu ne-a convins ca momentul ideal de a crea si prezenta un astfel de eseu cinematografic muzical este in timpul festivalului”, a declarat directorul de comunicare al Dacia, Anca Oreviceanu, intr-un comunicat de presa.

Iata, mai jos, intreg programul zilei de duminica, 15 septembrie.

  • 12:00-13:00 «Clasic e fantastic» – Copilaria lui Enescu. Spectacol de teatru si muzica pentru copii (peste 4 ani). Distributia: Alin Olteanu (Sol), Monica Ciuta (pisica Lola), Valeria Cristia (Sica), Irina Sarbu (Rica), Aurelia Olteanu (Compozitorul), Sanziana Tarta (Lautarul), Raluca Ouatu (pian) si Monica Kurutz (vioara). Scenariul: Emanuel Ciocu. Regia: Monica Ciuta. Scenografia: Sanziana Tarta. Consultant de specialitate: Cristina Sarbu.
  • 13:00-14:00 Proiectie «Wild Carpathia I» (Documentar, Marea Britanie, oferit de Travel Channel).
  • 14:00-15:00 Premiera: proiectia eseului cinematografic «Muzica Uzinelor Dacia».
  • 15:00-18:30 Animatii muzicale pentru copii si concursuri.
  • 18:45-19:40 «Vioara lui Enescu» in Piata Festivalului – recital sustinut de violonistul Gabriel Croitoru si pianistul Horia Mihail.
  • 19:45-20:45 «Seara de opereta» cu Filarmonica din Pitesti. Dirijor: Tiberiu Oprea. Solisti: Mediana Vlad (soprana) si Stefan Popov (bariton).
  • 21:00-22:00 «Minor swing», recital Marius Mihalache Band si Irina Sarbu.

Ziua Dacia in Piata Festivalului este organizata cu sprijinul ARcub si al fundatiei Art Production.

Toate modelele din noua gama Dacia participa la festivalul „George Enescu”, editia a XXI-a, desfasurat anul acesta, in luna septembrie, la Bucuresti si in alte orase din tara. Personalitati ale muzicii clasice din intreaga lume, dar si presedintele festivalului, Ioan Holender, se deplaseaza fie in Logan, Logan MCV, Sandero, Sandero Stepway, Duster, Lodgy sau Dokker, pe toata durata festivalului, intre 1 si 28 septembrie.

Dacia are traditie in asocierea cu unele dintre cele mai importante evenimente culturale din Romania, precum RadiRo – Festivalul Orchestrelor Radio, Turneul national „Duelul Viorilor”, Turneul „Vioara lui George Enescu la sate”, Turneul „Flautul de Aur” si „Clasic e fantastic” – proiect educational de muzica clasica destinat copiilor si tinerilor.

Lasa un comentariu