Acasa Industrie Romania devine un pion cheie in crearea masinilor care se conduc singure, dupa ce Continental a devenit partener cu IBM si Cisco in acest sens

Romania devine un pion cheie in crearea masinilor care se conduc singure, dupa ce Continental a devenit partener cu IBM si Cisco in acest sens

de Adrian Mitrea

Condusul Autonom (sursa - Continenal)

Continental a anuntat la Salonul Auto de la Frankfurt (10-22 septembrie) ca a semanat un parteneriat cu IBM si Cisco pentru a dezvolta tehnologia ce permite masinilor sa se conduca singure, iar Romania devine astfel un pion cheie in crearea automobilelor de maine, prin inginerii pe care Continental ii are in Romania, reiese din declaratii ale lui Elmar Degenhart, presedintele bordului de conducere al Continental.

Prin anuntul facut la Frankfurt, Continental confirma partial informatiile aparute recent in presa, mai putin partea cu Google, despre care Degenhart a spus ca “Continental discuta cu foarte multi parteneri” si ca este posibil ca “unele nume vehiculate sa fie pure speculatii”.

Continental are 1.300 de ingineri care lucreaza dedicat la tehnologiile pentru masinile autonome, iar comapnia are un buget de 200.000 euro anual pentru fiecare dintre ei. Asta inseamna un buget anual de 260 milioane euro pentru dezvoltarea masinilor autonome.

Care este rolul inginerilor din Timisoara, explica presedintele Continental: “Facem acolo dezvoltare de componente si dezvoltam functii. Avem cateva mii de ingineri acolo. Asa ca este unul dintre cele mai importante centre de inginerie pe care le avem in lume in acest moment”.

Continental s-a aliat cu Cisco pentru experienta pe care aceasta companie o are in domeniul retelelor de comunicatii si cu IBM pentru putere de cercetare in domeniul software, Contnental concentrandu-se astfel pe competentele sale de baza, componentele auto si functiile lor.

Corespondenta de la Frankfurt.

Lasa un comentariu