Acasa Romania Toyota Romania recheama peste 800 de Hilux si cateva Yaris pentru probleme la bena, respectiv frane

Toyota Romania recheama peste 800 de Hilux si cateva Yaris pentru probleme la bena, respectiv frane

de Adrian Mitrea

Toyota Hilux (sursa - Toyota)

Toyota Romania recheama in service 812 pick-up-uri Hilux cu cabina simpla deoarece protectia benei se poate desprinde, la viteza mare, iar 25 de exemplare Yaris sunt rechemate pentru ca pot aparea scurgeri de lichid de frana la rotile din spate.

„La unele modele Hilux Simpla Cabina, echipate cu protectie a benei originala Toyota, din cauza fixarii necorespunzatoare a protectiei de bena, exista posibilitatea ca aceasta sa se desprinda de bena. Daca acest lucru se intampla si vehiculul este condus cu viteza mare, protectia se poate detasa de bena”, a anuntat Toyota Romania.

In cazul Yaris, importatorul spune: „Din cauza unei strangeri insuficiente, la autoturismele afectate, pot aparea scurgeri ale lichidului de frana la rotile puntii spate, la imbinarea furtunului de frana cu etrierul (pentru vehiculele cu discuri frana) sau la cea a furtunului de frana cu tamburul (pentru vehiculele cu tamburi de frana). In cea mai grava situatie, martorul de nivel lichid de frana se poate aprinde in tabloul de bord, si poate aparea o reducere a fortei de franare, ceea ce poate conduce la marirea distantei de franare”.

In cazul Hilux reparatia dureaza circa 15 minute daca sunt inlocuite prinderile protectiei pentru bena sau 1,5 ore daca este inlocuita si protectia in sine. Timpul poate creste daca pe bena sunt montate accesorii.

Pentru Yaris reparatia dureaza 15 minute, timp in care sunt inlocuite componentele cu probleme.

Ca si in cazul altor operatiuni de rechemare in service, costurile sunt suportate de fabricant.

Printre marcile care au mai anuntat rechemari in tara anul acesta se numara Nissan, Volkswagen, Mercedes-Benz, Kia, Hyundai, Maserati, Fiat, Mazda, Lexus, Renault si Mitsubishi.

Lasa un comentariu