Acasa Foto FOTO: Kia prezinta la Frankfurt conceptul unui mic SUV de oras numit Niro

FOTO: Kia prezinta la Frankfurt conceptul unui mic SUV de oras numit Niro

de Vlad Barza

Kia Niro concept (sursa - Kia)

Kia va aduce la Salonul Auto de la Frankfurt (10-22 septembrie) un concept numit Niro care sa testeze reactia publicului fata de un mic crossover de oras concurent pentru Nissan Juke. Segmentul SUV-urilor urbane compacte este incercat de multe companii auto, iar Kia isi defineste conceptul ca avand un design „dramatic”.

Kia spune ca e vorba de o masina de clasa B destinata mediului urban si ca masina este in acelasi timp si robusta si stilata. Numele Niro se refera la un tip de otel inoxidabil, acest material fiind prezent pe mai multe elemente de caroserie.

click aici pentru galeria foto

Conceptul a fost „desenat” la studioul de la Frankfurt care se afla la numai 1 km de targul Messe unde se tine salonul. Compania spune si ca trenul de rulare va fi unul inovativ, ceea ce poate insemna ca ar putea fi vorba de un hibrid.

Presa britanica scrie ca e foarte posibil ca in 2015 masina sa intre in productia de serie ca inlocuitor al MPV-ului Venga ce nu va mai fi reinnoit. Kia nu a confirmat insa nimic.

In orice caz, nu sunt pana in prezent confirmate planuri de productie pentru Niro, iar conceptul are multe elemente excentrice, inclusiv usile, care nu au cum sa se regaseasca in productia de serie.

Lasa un comentariu