Acasa Industrie Carlos Tavares paraseste functia sa de conducere din grupul Renault

Carlos Tavares paraseste functia sa de conducere din grupul Renault

de Vlad Barza

Carlos Tavares (sursa - HotNews.ro)

Carlos Tavares, care din iunie 2011 a fost al doilea om ca importanta la Groupe Renault, nu va mai ocupa aceasta functie, a anuntat compania. Tavares a fost numit acum doi ani si este un fin cunoscator al industriei auto, acumuland experienta si in functia de presedinte al Nissan America. Tavares spusese intr-un interviu la jumatatea lui august ca i-ar placea sa conduca General Motors sau Ford. El spunea ca e clar faptul ca la conducerea Renault-Nissan va mai sta mult timp Carlos Ghosn, „un mare lider”.

Renault spune intr-un comunicat de presa ca cele doua parti s-au inteles de comun acord ca Tavares sa nu mai detina functia de director operational al grupului. Functia va fi ocupata provizoriu de CEO-ul Carlos Ghosn, insa compania spune ca va numi cat mai repede un inlocuitor.

Tavares, in varsta de 54 de ani, fusese adus pentru a relansa Renault a carui imagine a avut mult de suferit mai ales in Franta dupa scandalul care in 2011 s-a soldat cu concedierea abuziva a trei directori despre care s-a spus pe nedrept ca au vandut secrete industriale.

Carlos Tavares a discutat de mai multe ori cu presa romana despre subiecte precum extinderea gamei Dacia, capcanele ce stau in calea marcii si lupta de productivitate dintre uzinele Mioveni si Tanger.

Lasa un comentariu