Acasa Curiozitati VIDEO: Sedanul electric Tesla Model S a devenit cel mai sigur automobil din SUA, devansand SUV-urile si monovolumele

VIDEO: Sedanul electric Tesla Model S a devenit cel mai sigur automobil din SUA, devansand SUV-urile si monovolumele

de Adrian Mitrea

Tesla Model S (sursa - Tesla Motors)

Sedanul cu propulsie electrica Tesla Model S a devenit cel mai sigur automobil din Statele Unite ale Americii (SUA), devansand orice SUV sau monovolum de pe piata, reiese din rezultatele publicate de NHTSA, organism independent de testare a vehiculelor in SUA, dar si de Tesla Motors.

Model S a obtinut 5 stele din 5 pe linie, pentru toti indicatorii de testare. Daca NHTSA ar fi putut oferi punctaje mai mari de 5 stele, atunci Model S ar fi obtinut 5,4 stele. Testele includ modelele produse in SUA, dar si pe cele din import si comercializate acolo.

Rezultatele sunt cu atat mai spectaculoase cu cat masina ofera un al treilea rand de scaune, cu orientara inversa. Pe scurt, doi copii pot sta in portbagaj. Pentru a-i proteja, in spatele masinii este montata o bara de protectie dubla.

La impactul lateral, Tesla Model S a pastrat intact 63,5% din spatiul liber din stanga soferului, fata de 7,8% la Volvo S60, spre exemplu.

Tesla Motors spune ca in urma unor teste independente acoperisul masinii a rezistat la forte mai mari de 4G, ceea ce inseamna ca 3-4 masini Tesla Model S pot fi puse una peste cealalta, fara ca acoperisul celei de la baza sa cedeze. Curios este ca Model S a stricat aparatul de testare care a apasat cu 4G pe acoperis, astfel ca rezistenta reala a acoperisului nu este cunoscuta, potrivit unui comunicat de presa al Tesla Motors.

Lasa un comentariu