Acasa Audi UPDATE VIDEO, FOTO: Audi A8 restilizat, dezvaluit oficial. Masina vine in premiera cu faruri Matrix LED

UPDATE VIDEO, FOTO: Audi A8 restilizat, dezvaluit oficial. Masina vine in premiera cu faruri Matrix LED

de Adrian Mitrea

Audi A8 TFSI quattro facelift 2013 (sursa - Audi)

Audi prezinta o versiune restilizata a limuzinei A8, model ce beneficiaza in premiera de faruri Matrix LED. Farurile stopurile si capota au fost redesenate, iar motorizarile optimizate, spune Audi.

Fiind vorba de un facelift, dimensiunile masinii au ramas neschimbate, versiunea cu ampatament marit (A8 L) fiind cu 13 cm mai lunga.

click aici pentru galeria foto

In unele piete, cum este cea germana, farurile cu LED vin standard, iar optionale sunt farurile cu tehnologie Matrix LED. Asadar, noul A8 poate avea trei tipuri de faruri, incluzandu-le si pe cele cu xenon. Pe versiunile cu faruri cu LED luminile de semnalizare sunt secventiale: lumina porneste dinspre grila spre aripa si se aprinde progresiv pentru a descrie si mai bine directia in care urmeaza sa vireze masina.

Interesant este ca farurile Matrix LED preiau informatii atat de la o camera video, cat si de la sistemul de navigatie, pentru a adapta fasciculul de lumina in functie de trafic si configuratia traseului, anunta Audi.

Stopurile sunt acum mai inguste, iar la toate versiunile (mai putin S8) bara de protectie din spate a fost redesenata pentru a incorpora evacuari duble trapezoidale pentru esapament.

Audi A8 facelift vine cu motorizarile 3.0 TFSI (228 kW/310 CP), 4.0 TFSI (320 kW/435 CP) 3.0 TDI (190 kW/258 CP) 4.2 TDI (283 kW/385 CP). Exclusiv pentru varianta cu ampatament marit este disponibila o motorizare W12, de 6,3 litri, cu 12 cilindri, ce dezvolta 368 kW/500 CP.

Versiunea sportiva Audi S8 dezvolta 520 CP dintr-un motor de 4 litri supraalimentat.

Gama A8 continua sa ofere si o versiune hibrida, cu motor pe benzina de 2 litri supraalimentat si motor electric.

A8 concureaza cu Mercedes-Benz Clasa S – model ajuns in 2013 la o noua generatie –, BMW Seria 7 – restilizat in 2012 – si Lexus LS.

Premiera mondiala in fata publicului larg pentru Audi A8 facelift este asteptata la Salonul Auto de la Frankfurt (10-22 septembrie), urmand ca debutul in showroom-uri sa aiba loc imediat dupa aceea.

UPDATE: Clipul oficial de prezentare al Audi A8 facelift, disponibil mai jos.

Lasa un comentariu