Acasa General Motors Opel ADAM primeste cel mai modern motor pe benzina al GM, de 1 litru si 115 Cai Putere

Opel ADAM primeste cel mai modern motor pe benzina al GM, de 1 litru si 115 Cai Putere

de Adrian Mitrea

Opel ADAM (sursa - Opel)

General Motors lanseaza un nou motor turbo pe benzina, de 1 litru, cu trei cilindri, ce dezvolta 115 Cai Putere (CP), iar primul model care-l va primi este Opel ADAM, cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt (10-22 septembrie).

Acest motor, denumit SGE (Small Gasoline Engine) de catre GM, reprezinta o referinta in termeni de zgomot si vibratii, acestea fiind mai reduse chiar decat la multe propulsoare cu patru cilindri.

Prin acest nou propulsor GM intra in lupta directa cu propulsorul Ford 1.0 EcoBoost, produs la Craiova si Koln, precum si cu propulsorul de 0,9 litri al Grupului Renault (TCe 90), fabricat exclusiv in Romania.

Micul motor GM dezvolta 115 CP si un cuplu maxim de 166 Newton-metru (Nm) intre 1.800 si 4.700 rotatii pe minut (rpm).

Propulsorul beneficiaza de tehnoogia SIDI (injectie directa de benzina) si este mai eficient cu 20% decat motorul natural aspirat de 1,6 litri care echipeaza modelul Astra. Noul motor GM primeste si o noua cutie de viteze manuala, cu sase trepte. Aceasta noua cutie de viteze va intra treptat si inechiparea altor modele Opel si GM de clasa mini, mica si compacta.

Noul motor 1.0 SIDI Turbo si noua cutie de viteze cu sase trepte sunt produse in Ungaria, intr-o noua uzina GM (Szentgotthard).

0-100.ro  a publicat in noiembrie 2012 un test drive cu Opel ADAM. poti revedea articolul original AICI sau doar varianta video (mai scurta) mai jos.

1.0 SIDI Turbo (sursa - GM)

GM Opel 1.0 SIDI Turbo (sursa - GM)

Transmisie GM 6 Trepte (sursa - GM)

comenteaza si pe gmclub

Lasa un comentariu