Acasa Mercedes-Benz VIDEO: Noul Mercedes-Benz S 63 AMG anunta 585 Cai Putere si un cuplu maxim de 900 Newton-metru

VIDEO: Noul Mercedes-Benz S 63 AMG anunta 585 Cai Putere si un cuplu maxim de 900 Newton-metru

de Adrian Mitrea

Mercedes-Benz S 63 AMG (V221) 2013 (sursa - Daimler)

Noul Mercedes-Benz Clasa S – prezentat in mai si inca nelivrat catre primii sai clienti – primeste si o versiune de inalta performanta, botezata S 63 AMG, care va fi dezvaluita publicului larg in premiera la Salonul Auto de la Frankfurt (10-22 septembrie). Aceasta limuzina are un motor biturbo pe benzina, V8, ce dezvolta 585 Cai Putere (CP) si un cuplu maxim de 900 Newton-metru (Nm), fiind capabila sa atinga 100 km/h in 4,4 secunde, pana la 4 secunde, in functie de echipare si sistemul de tractiune.

Ce mai rapida este versiunea 4MATIC, cu tractiune integrala, disponibila exclusiv in versiunea de caroserie cu ampatament marit. Aceasta atinge 100 km/h in 4 secunde.

Mercedes-Benz S 63 AMG cu propulsie doar pe rotile din spate atinge 100 km/h in 4,4 secunde indiferent daca varianta de caroserie este standard sau alungita.

Noul S 63 AMG cantareste la gol mai putin de 2 tone.

Atunci cand cutia de viteze lucreaza in modul C (Controlled Efficiency) flapsurile esapamentului raman inchise in majoritatea situatiilor, iar masina este mai silentioasa. In modurile S (Sport) si M (Manual) flapsurile se deschid mai devreme si mai spontan, facand ca motorul sa sune mai agresiv.

La fel ca si in cazul altor motoare AMG, si acest V8 biturbo de 5.451 centimetri cubi (cmc) este asamblat manual. Acest propulsor este cuplat la o transmisie automatizata cu sapte viteze.

Acest S 63 AMG este al doilea model Mercedes-Benz (dupa SLS AMG Coupe Black Series) care are o singura baterie pentru a furniza energie, aceasta fiind litiu-ion. Cu o capacitate de 78 Ah acest acumulator inlocuieste atat bateria de pornire, cat si cea de rezerva, greutatea salvata fiind de 20 kg.

Pentru prima data, S 63 AMG poate beneficia optional de frane ceramice, mai usoare si mai eficiente.

Desigur, masina dispune de o multitudine de elemente optice care o fac mai agresiva si care tradeaza nivelul inalt de performanta de care este in stare.

Mercedes-Benz S 63 AMG va concura pe piata cu Audi S8, model capabil de performante similare, dar cu un motor mai mic (4 litri) si cu 66 CP mai slab (519 CP).

Motor Mercedes-Benz S 63 AMG (V221) 2013 (sursa - Daimler)

Mercedes-Benz S 63 AMG (V221) 2013 (sursa - Daimler)

Lasa un comentariu