Acasa Industrie Seat vrea sa opreasca productia cateva zeci de zile, din cauza cererii in scadere

Seat vrea sa opreasca productia cateva zeci de zile, din cauza cererii in scadere

de Vlad Barza

Seat Leon SC (sursa - Seat)

Producatorul spaniol Seat, din Grupul Volkswagen, vrea ca o parte din muncitori sa stea acasa cu randul si planuieste ca unele linii de productie sa fie oprite in total 51 de zile, masurile fiind in ton cu aceasta perioada in care cererea a scazut. Totusi, in UE Seat a fost anul acesta printre foarte putinele marci ale carei vanzari au urcat cu 10%, iar productia uzinei Martorell a fost ajutata de faptul ca si Audi Q3 este construit acolo.

Reuters noteaza ca Seat va propune unui numar de 571 de lucratori sa vina prin rotatie la munca si sa stea acasa o serie de zile intre septembrie si decembrie, din necesitatea de a mai micsora productia ca urmare a cererii mai slabe din piata.

Constructorul spaniol vrea sa opreasca timp de 16 zile, intre septembrie si decembrie, una dintre liniile de asamblare, miscare ce va afecta 2.800 de persoane. Pentru o alta linie de asamblare sunt prevazute 35 de zile de oprire in 2014, urmand sa fie afectati 3.800 de oameni.

Cei de la Seat spun ca masurile sunt necesare pentru pastrarea tuturor locurilor de munca la uzina si pentru „pastrarea unei relatii adecvate intre productie si cererea din piata”.

Seat si-a redus la jumatate pierderile nete in 2012, spre 30 milioane euro, iar vanzarile au urcat cu 21%, spre 6,1 miliarde euro, datorita lui Audi Q3 construit in Spania.

In primele cinci luni ale anului acesta Seat a vandut circa 120.000 de masini in UE, cota de piata fiind de 2,4%, fata de 2% in perioada similara din 2012.

Lasa un comentariu