Acasa Piata Auto Ministrul Mediului: Se discuta ca programul Rabla sa fie stopat din 2014 incolo, fiindca nu mai este eficient

Ministrul Mediului: Se discuta ca programul Rabla sa fie stopat din 2014 incolo, fiindca nu mai este eficient

de Vlad Barza

(sursa - calgaryscrapcars)

La Ministerul Mediului se discuta foarte serios posibilitatea ca programul de innoire a parcului auto sa nu se mai tina de anul viitor, fiindca pare sa fie ineficient pentru toata lumea, a spus pentru HotNews.ro ministrul Rovana Plumb, la finalul unei conferinte a publicatiei Gandul. In ultimele luni, mai multe voci din piata auto au spus ca Programul Rabla ar trebui sa dispara fiindca face mai mult rau decat bine


„Se va lua in discutie stoparea Programului Rabla, de la anul. Din punctul meu de vedere sunt decisa sa nu se mai deruleze”, a spus Rovana Plumb, intrebata de HotNews.ro care este viitorul Programului Rabla, ce a fost criticat in ultima vreme si a starnit multa suparare.

Intrebata cand se va lua o decizie in acest sens, ministrul Mediului a raspuns ca o hotarare se ia intotdeauna in urma unei discutii.

„Hotararea mea ca ministru este ca acest program nu este eficient nici pentru mediu, nici pentru parcul auto, nici pentru cetatean”, a spus Rovana Plumb la finalul unei conferinte pe teme de mediu organizata de publicatia online Gandul.

Programul Rabla a fost extrem de eficient anii trecuti, insa acum si-a pierdut aceasta calitate si trebuie redus treptat, astfel incat in doi-trei ani sa dispara, spunea in februarie, Brent Valmar, vicepresedinte APIA. „Programul a inceput sa oboseasca”, spunea el.

Nu e o surpriza ca se discuta de renuntarea la Program fiindca, dupa ani foarte buni au urmat ani slabi si in 2013 Programul a inceput foarte tarziu, 10 iunie, cu un urias val de nemultumiri starnit de modul in care tichetele au fost impartite si de faptul ca unii le-au dat cu cateva zile inainte de termen.  Si AFM a decis declansarea unei anchete interne pentru verificarea modului de organizare si distribuire a voucherelor.

Pentru Programul Rabla 2013 au fost alocate 20.000 de vouchere de 6.500 de lei, valoarea acestora crescand de la 3.800 de lei, cat a fost in anii precedenti. Pe de alta parte, numarul tichetelor a scazut la 20.000 (dintre care 17.000 sunt pentru persoanele fizice si 3.000 pentru firme si institutii publice), fata de 45.000 in 2012, 120.000 in 2011 si 190.000 in 2010.

1 comentariu

dddddd 5 februarie 2014 - 19:54

romanii sunt cu mult in urma cand e vorba de demararea unui rogram national eficient cu impact asupra cetatenilor. vrem si noi sa fim ca in occident dar nu se poate…

Reply

Lasa un comentariu