Acasa Foto FOTO: Asa arata noua Mazda3, model compact ce va fi lansat in toamna in Europa

FOTO: Asa arata noua Mazda3, model compact ce va fi lansat in toamna in Europa

de Adrian Mitrea

Mazda3 Hatchback 2013 (sursa - Mazda)

Mazda a prezentat primele informatii si fotografii cu a treia generatie a modelului compact Mazda3, constructorul auto japonez continuand astfel procesul de reinoire a gamei care a debutat cu CX-5, apoi Mazda6 si acum Mazda3. Masina va fi disponibila in showroom-urile din Europa in toamna acestui an, potrivit Mazda.

Masina afiseaza limbajul de design KODO (sufletul miscarii) si beneficiaza de tehnologii SKYACTIV. Reprezentand motoare, transmisii, caroserii si sasiuri usoare, tehnologia SKYACTIV a fost dezvoltata de Mazda de la zero pentru a constitui baza vehiculelor ultra-eficiente. SKYACTIV a ajutat de asemenea Mazda sa revina din punct de vedere al business-ului: au crescut considerabil eficienta proceselor de productie si de dezvoltare, noteaza compania.

click aici pentru galeria foto

„Totul este incitant la noua Mazda3, de la felul cum arata si cum se simte pana la performantele dinamice, feedback-ul rapid, fiabilitatea si costurile de operare”, a declarat presedintele si directorul general executiv (CEO) al Mazda Motor Europe, Jeff Guyton. „Deja avem asteptari mari in ceea ce priveste succesul vanzarilor acestui model, dar cred ca s-ar putea sa ne surprinda chiar si pe noi”, a adaugat el.

Noua compacta, care va reprezenta aproximativ o treime din vanzarile Mazda la nivel international, este un element vital al planurilor companiei.

Pe langa design-ul KODO, noua Mazda3 prezinta un interior complet refacut. Mazda vine si cu un concept de conectivitate atasat vehiculului. Acesta integreaza, printre altele, AhaTM radio.

Noua Mazda3 este, de asemenea, cel mai nou model dezvoltat in concordanta cu strategia Sustainable Zoom-Zoom prin care Mazda doreste sa construiasca autovehicule economice si sigure care sunt insa impresionant de placut de condus.

Mazda3 beneficiaza de i-Stop (un sistem Start/Stop eficient) si i-ELOOP (sistem de franare regenerativa).

Interior Mazda3 Hatchback 2013 (sursa - Mazda)

Lasa un comentariu