Acasa Mercedes-Benz Dupa Toyota si Lexus, problema covoraselor care blocheaza acceleratia ajunge si la Mercedes-Benz: 455 unitati ML din Romania sunt rechemate in service

Dupa Toyota si Lexus, problema covoraselor care blocheaza acceleratia ajunge si la Mercedes-Benz: 455 unitati ML din Romania sunt rechemate in service

de Adrian Mitrea

Mercedes-Benz Clasa M (sursa - Daimler)

Mercedes-Benz a demarat o ampla campanie de rechemare in service pentru 455 de exemplare Clasa M vandute in Romania deoarece covorasul de la sofer poate actiona asupra acceleratiei – aceeasi problema care a bantuit imaginea Toyota si Lexus in 2011 si 2012.

„Daimler AG a observat ca, in anumite cazuri, este posibil ca, in cazul covoraselor din cauciuc sau mocheta, sa se realizeze un contact temporar intre covoras si pedala de acceleratie, ducand la o posibila activare intarziata a acesteia. Pentru aceasta situatie foarte putin probabila exista totusi garantia ca soferul poate frana in orice moment autovehiculul, pana la stationare, cu o forta mica de actionare a pedalei – indiferent de pozitia pedalei de acceleratie – datorita sistemului standard Brake Override System”, a anuntat producatorul auto german.

click aici pentru galeria foto cu Clasa M

Marcile Toyota si Lexus au avut mari probleme in SUA in ultimii doi ani tocmai pentru ca lipsa acestei tehnologii Brake Override System (care anuleaza acceleratia la apasarea franei) facea ca masinile cu covorase buclucase sa fie greu de controlat si oprit.

Mercedes-Benz Romania spune ca la cele 455 SUV-uri Clasa M vor fi verificate covorasele si va fi inlocuit tot setul de covorase daca este necesar.

Mercedes-Benz Romania a anuntat ca recheama si o unitate GL la care surubul de fixare a centurii de siguranta de la cel de-al doilea rand de scaune sa nu fi fost strans la cuplul specificat, iar in cazul unui impact centura de siguranta ar putea sa nu ofere potentialul sau complet de protectie.

Printre marcile care au mai anuntat rechemari in tara anul acesta se numara Mitsubishi, Hyundai, Toyota, Fiat, Mazda, Nissan, Honda, Lexus, si Renault.

Mercedes-Benz Clasa GL (sursa - Daimler)

Lasa un comentariu