Acasa BMW BMW Seria 3 GT si BMW Z4 facelift, lansate in Romania de cel care a creat interiorului lui Seria 1 si de legenda automobilistica Marin Dumitrescu

BMW Seria 3 GT si BMW Z4 facelift, lansate in Romania de cel care a creat interiorului lui Seria 1 si de legenda automobilistica Marin Dumitrescu

de Adrian Mitrea

BMW Z4 Facelift si BMW Seria 3 GT - Lansare oficiala in Romania @ The Ark (sursa - 0-100.ro) 01

O lansare de masina e adesea tehnica si plictisitoare, insa printr-o conjunctura interesanta BMW Seria 3 GT si BMW Z4 facelift au fost introduse oficial pe piata romaneasca in prezenta a doua personaje foarte interesante. Primul este Daniel Mayerle – Creative Director BMW Interior Design – sau, mai pe scurt, omul care a desenat interiorul noului BMW Seria 1. Al doilea personaj este Marin Dumitrescu, un nume care celor mai tineri nu le spune nimic. La cei 94 de ani ai sai pilotul Marin Dumitrescu povesteste cu mare satisfactie cum batea in curse, in anii ’40, piloti mult mai titrati, cu al sau BMW 328, stramosul actualui Z4.

BMW Seria 3 GT este al treilea exponent al noii familii de modele Seria 3, dupa Sedan si Touring, iar in Romania porneste de la 36.642 euro cu TVA. Mai multe informatii despre acest model poti citi AICI. Potrivit designerului Daniel Meyerle, Seria 3 GT a fost creat special pentru clientii care vor o masina de dimensiuni compacte, dar cu spatiu interior si portbagaj mare. Astfel, Seria 3 GT ofera pentru pasagerii din spate mai mult loc pentru genunchi decat Seria 5, iar caracteristicile sale dinamice sunt nealterate fata de un Seria 3 Sedan. Prezenta lui Mayerle in Romania nu este intamplatoare, deoarece in perioada 17-26 mai are loc Romanian Design Week.

click aici pentru galerie foto cu BMW Seria 3 GT

Cealalta noutate BMW, Z4, a primit un facelift si o noua motorizare de intrare in gama, sDrive18i de 156 Cai Putere (CP) si 270 Newton-metru (Nm) cuplu maxim intre 1.250 si 4.400 rotatii pe minut (rpm). Aceasta versiune sDrive18i este derivata din sDrive20i de 184 CP, avand la baza acelasi motor, un turbo pe benzina de 2 litri, cu patru cilindri. Z4 sDrive18i atinge 100 km/h in 7,9 secunde.

click aici pentru galerie foto cu BMW Z4 facelift

Z4 este un urmas peste ani al lui BMW 328, masina produsa in 464 de exemplare acum mai bine de 75 de ani. Liniile laterale ale BMW 328 – cu un arc al rotilor fata prelung, ce merge pana la intersectia cu arcul mai mic al rotilor din spate – sunt preluate foarte fidel de BMW Z4.

Aici apare Marin Dumitrescu si frumoasa lui poveste, spusa cel mai bine in clipul de mai jos.

Marin Dumitrescu si Alexandru Seremet (sursa - 0-100.ro) 01

Lasa un comentariu