Acasa Ford Ford a strans peste 3.000 de comenzi pentru Fiesta ST, in trei luni de la intrarea in productie

Ford a strans peste 3.000 de comenzi pentru Fiesta ST, in trei luni de la intrarea in productie

de Adrian Mitrea

Ford Fiesta ST (sursa - Ford)

Ford a strans peste 3.000 de comenzi pentru modelul sportiv Fiesta ST, in trei luni de la intrarea in productie, a anuntat compania americana. Cele mai importante piete pentru noua generatie Fiesta ST sunt Marea Britanie, Germania si Elvetia.

Masina vine echipata cu un motor turbo pe benzina de 1,6 litri EcoBoost, cu injectie directa, care dezvolta 182 Cai Putere (CP). In momentele de accelerare maxima motorul dezvolta chiar 200 CP, iar cuplul maxim creste de la 240 Newton-metru (Nm) la 290 Nm.

Noua Fiesta ST e asamblata in uzina Ford din Koln, Germania, si este cel mai rapid model Fiesta lansat vreodata, atingand 100 km/h in 6,9 secunde.

Pentru a transmite eficient puterea catre roti si pentru aderenta optima noua Fiesta ST beneficiaza de sistemul Torque Vectoring Control, care franeaza selectiv rotile pentru a imprima automobilului o dinamica sigura.

Noua Fiesta ST este o descendenta a unei intregi familii de masini Fiesta cu performante ridicate: XR2, XR2i, RS1800, RS Turbo si a primei generatii Fiesta ST.

Noua Fiesta ST concureaza pe piata cu modele precum Volkswagen Polo GTI, Seat Ibiza Cupra, Skoda Fabia R.S., Opel Corsa OPC, Renault Clio R.S. si Peugeot 208 GTi. Pe piata romaneasca Fiesta ST are un pret de pornire de 19.250 euro cu TVA.

0-100.ro a publicat in aprilie 2013 un test drive tip prima impresie cu noul Ford Fiesta ST. Pori revedea articolul original AICI sau doar varianta video (mai scurta) mai jos.

Lasa un comentariu