Acasa Romania Cum poti deveni un manager auto mai bun. Cursurile EXEC-EDU si APIA cu finantare europeana au format pana acum circa 250 de oameni

Cum poti deveni un manager auto mai bun. Cursurile EXEC-EDU si APIA cu finantare europeana au format pana acum circa 250 de oameni

de Adrian Mitrea

Manageri Auto (sursa - Land Rover)

Criza din sectorul auto, atat de important in Europa, a generat aparitia unor proiecte noi pentru a veni in intampinarea tot mai pretentiosilor clienti de automobile si servicii auto. Astfel a aparut si ideea unor cursuri specializate pentru managerii din auto, prin intermediul carora au fost formati pana acum peste 250 de oameni din Romania, iar lista cu locuri limitate este inca deschisa, cu aproximativ jumatate de an inainte de incheierea programului de training cu finantare europeana al EXEC-EDU si APIA (Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile).

„Intr-o perioada in care industria auto continua sa fie in impas, compania de training EXEC-EDU si Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile sprijina acest sector prin organizarea de cursuri gratuite de management. Organizate in trei orase ale tarii (Bucuresti, Cluj si Bacau), cursurile isi propun dezvoltarea de compentente cheie pentru cresterea performantelor si competitivitatii in acest sector si abordeaza tematici precum management general, leadership, finante pentru nefinantisti si managementul vanzarilor”, spune EXEC-EDU intr-un comunicat de presa.

Demarat in 2011, acest program a format deja 250 de manageri din industria auto romaneasca, iar pana la finalul proiectului (2014) lista pentru aplicatii este in continuare deschisa (mai putin de 250 locuri ramase). Cursurile se deruleaza cu aproximativ 20 de participanti pentru fiecare serie, iar cursurile au o durata cuprinsa intre doua si zece zile, programul fiind gandit sa nu afecteze prea mult activitatea curenta a managerului.

Sunt doua conditii obligatorii de participare pentru doritori: (1.) trebuie sa fie manageri in companii din sectorul auto (cod CAEN 45) si (2.) companiile in care activeaza sa fie IMM-uri.

„Demersul este cu atat mai necesar cu cat recesiunea din industrie a impus taieri masive ale investitilor in formarea continua a personalului, desi nevoia de actualizare a informatiilor este tot mai mare. in acest context, un aspect important este faptul ca toate cheltuielile din cadrul acestui proiect – de la participarea la curs, pana la cazare si masa – sunt acoperite prin finantare europeana”, a anuntat EXEC-EDU.

Trainerii sunt experti de top, cu o experienta vasta de business si consultanta, pregatiti la scoli de afaceri si companii de training din SUA si Europa. Acestia au expunerea necesara catre bunele practici internationale de afaceri, fiind in acelasi timp capabili sa le adapteze pe acestea la specificul local si la particularitatile industriei auto.

„La cursuri pot participa angajatii din IMM-urile auto care detin functie manageriala si studii superioare. De la inceperea proiectului au beneficiat de pregatire aproximativ 250 de persoane, provenind din dealership-uri ale unor marci precum Audi, Dacia, Ford, Peugeot, Renault, Seat, Skoda, Volkswagen, sau a unor companii din sfera distributiei de componente si accesorii”, potrivit EXEC-EDU.

Managerii din sectorul auto se pot inscrie la cursuri solicitand formularele necesare la adresa de e-mail oanas (arond) asebuss.ro.

Proiectul „Spiritul antreprenorial – factorul cresterii performantelor managerilor din sectorul auto” este finantat din Fondul Social European, Programul Operational Sectorial pentru  Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritara 3 „Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si intreprinderilor” Domeniul Major de Interventie 3.1 Promovarea culturii antreprenoriale., prin contractul POSDRU/92/3.1/S/48614.

EXEC-EDU – companie a scolii de afaceri ASEBUSS – este unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata programelor complexe de instruire manageriala si consultanta din Romania, fiind partenerul preferat in dezvoltarea manageriala pentru peste 4.000 de manageri si antreprenori la dezvoltarea carora a contribuit.

Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA) a fost fondata in anul 1994 si reuneste in prezent peste 50 dintre cele mai importante companii romanesti din industria auto: constructori nationali, importatori de autovehicule precum si companii renumite din domeniul pieselor de schimb, accesoriilor si lubrifiantilor. In anul 1996 APIA a devenit cel de-al 20-lea membru cu drepturi depline al celui mai important for automobilistic mondial: Organizatia Internationala a Constructorilor de Automobile (OICA).

Lasa un comentariu