Acasa Industrie Conducerea Opel a luat decizia definitiva de a inchide uzina din Bochum, la final de 2014

Conducerea Opel a luat decizia definitiva de a inchide uzina din Bochum, la final de 2014

de Vlad Barza

In uzina Opel din Bochum (sursa - Opel)

Consiliul de supervizare al Opel a luat decizia definitiva de inchidere a uzinei din Bochum la final de 2014, dupa ce mai multe discutii cu sindicatele au esuat..Ca urmare a inchiderii, circa 3.000 de oameni isi pierd locurile de munca, insa in regiune e posibil sa fie afectate pana la 40.000 de locuri de munca. Divizia europeana a General Motors a acumulat pierderi de 18 miliarde dolari din 1999 incoace, iar Opel spune ca inchiderea e necesara.

Initial, uzina de la Bochum ar fi trebuit inchisa in 2016, insa termenul a fost devansat pentru final de 2014, dupa ce angajatii au votat impotriva unor propuneri pe care le-au considerat prea vagi si prea dure.

Opel nu a decis unde va fi mutata productia modelului Zafira, insa seful consiliului angajatilor de la Opel a declarat ca aceasta inchidere va afecta imaginea marcii si mai ales va afecta in total 40.000 de locuri de munca din regiune, incluzandu-le si pe cele de la producatorii de componente.

General Motors a anuntat recent ca va investi in urmatorii ani patru miliarde de dolari in Opel, eliminand astfel orice banuiala ca ar vrea sa vanda marca germana.

Opel este nevoita sa reduca mult cheltuielile in Europa si angajatii de la alte patru uzine germane au fost de acord in martie sa le fie salariile inghetate, compania promitand in schimb ca cel putin pana la final de 2016 nu va face concedieri masive si ca nici nu are de gand sa inchida o alta uzina germana in afara de Bochum.

Lasa un comentariu