Acasa Dacia Ministrul Mediului despre solicitarea Dacia de a extinde programul Rabla 2013: Bugetul NU va fi suplimentat

Ministrul Mediului despre solicitarea Dacia de a extinde programul Rabla 2013: Bugetul NU va fi suplimentat

de Adrian Mitrea

Dacia Sandero 2012 (sursa - Dacia)

„Bugetul aferent acestui program este clar pentru 2013, de 135 milioane lei, respectiv 20.000 tichete. (…) Nu va mai fi suplimentat si va fi o singura emitere (de vouchere – n.r.)”, a declarat ministrul Mediului, Rovana Plumb, in replica la cererea Dacia ca programul Rabla 2013 sa includa 45.000 de vouchere de 6.500 lei, in loc de 20.000 de tichete.

„Nu luam in calcul decat varianta pe care v-o prezentam dumneavoastra. De obicei stiti ca suntem flexibili, dar trebuie sa tinem cont de faptul ca Administratia Fondului pentru Mediu are din toate incasarile – din toate veniturile colectate – 80% cele dinspre timbrul de mediu, drept pentru care luam in calcul restituirea banilor catre cetateni, de la care aproape in fiecare zi exista solicitari (de restituire a taxei pe poluare auto – n.r.)”, a declarat Rovana Plumb.

Ea a precizat ca bugetul pentru Rabla 2013 este de 135 milioane lei, echivalentul a 20.000 vouchere, iar acest buget nu va mai fi suplimentat.

„Sigur ca ar fi fost bine sa fi fost mai multe tichete pe care sa le putem distribui in cadrul programului, dar trebuie sa tinem cont de toti factorii astfel incat sa nu venim in fata dumneavoastra, in fata cetatenilor, si sa spunem un numar care sa nu aiba acoperire in sursa de finantare”, a adaugat ministrul Mediului.

Reprezentantii Dacia au spus, in discutii cu ministrul Economiei, Varujan Vosganian, ca un program Rabla cu 20.000 de tichete este insuficient in raport cu cererea pietei, propunerea companiei fiind un program cu 45.000 de vouchere. Ministrul Varujan Vosganian a mentionat ca, in situatia in care va fi ridicata, in sedinta de Guvern, problema cresterii numarului de vouchere din Programul Rabla, va face precizarea ca numarul alocat nu este suficient in comparatie cu cerintele pietei.

De AICI poti descarca ghidul de finantare pentru Rabla 2013, iar de AICI ghidul de informare pentru program. Tot ce se afla in aceste documente de afla in dezbatere publica in perioada 15-22 aprilie pe site-ul Ministerului Mediului si Schimabarilor Climatice (MMSC) si al Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM).

Lasa un comentariu