Acasa Industrie Polaris a cumparat Aixam

Polaris a cumparat Aixam

de Adrian Mitrea

Aixam (sursa - Aixam)

Polaris Industries Inc., producator de vehicule recreationale si utilitare, a anuntat ca a cumparat compania franceza A.M. Holding S.A.S., care opereaza sub numele de Aixam Mega S.A.S. Firma franceza, cu sediul in Aix-les-Bains, produce qvadriclicluri carosate si autovehicule utilitare pentru piata europeana, fiind cunoscuta pentru asa-zisele „masini fara permis”.

Cumpararea Aixam Mega nu este singurul pas pe care americanii de la Polaris il fac pentru a-si consolida prezenta pe piata europeana. Polaris a anuntat recent de asemenea ca va construi o uzina in Polonia, la Opole.

Valoarea tranzactiei nu a fost comunicata.

Fondata in 1983, Aixam Mega este cunoscuta pentru asa-zisele „masini fara permis” care au inceput sa fie destul de vizibile inclusiv in Romania, importate ca second-hand din Franta. Sub marca Aixam sunt vandute qvadricliclurile carosate pentru pasageri, iar sub marca Mega sunt comercializate utilitarele usoare.

Polaris este una dintre cele mai cunoscute firme din lume care produc ATV-uri, snowmobile si alte vehicule recreationale si utilitare. Polaris a avut vanzari de 3,2 miliarde dolari in 2012.

Lasa un comentariu