Acasa Foto FOTO: Renault Twin’Z ne dezvaluie cum ar putea arata viitorul Twingo

FOTO: Renault Twin’Z ne dezvaluie cum ar putea arata viitorul Twingo

de Adrian Mitrea

Renault Twin'Z Z.E. Concept (sursa - Renault)

Renault a prezentat primele imagini cu TwinZ Z.E., un concept electric realizat de producatorul auto francez in colaborare cu designerul britanic Ross Lovegrove. Masina-concept astfel rezultata imbina elemente din lumea mobilei si a automobilelor, iar trasaturile sale ar putea sugera cum va arata viitorul Twingo.

click aici pentru galeria foto

Desi Renault nu spune mai nimic despre aceasta masina-concept, TwinZ are proportiile unui Twingo si nu ar fi de mirare ca elemte estetice de pe concept sa se gaseasca si pe masina de serie. Literele Z.E. spun deci ca TwinZ este electric – asadar ne putem astepta inclusiv la o versiune electrica a viitorului Twingo.

Twin’Z are 3,62 metri lungime, jante de 18 inch, patru portiere, iar cele din spate se deschid invers, dinspre montantul B spre montantul C. De asemenea, conceptul nu are un stalp B vizibil, ci integrat in buzele portierelor.

Masina a fost desenata cu originalul Renault Twingo in minte, dar si cu Renault 5. Alaturi de Ross Lovegrove, din partea Renault au lucrat designerul-sef Laurens van den Acker, Axel Breun (director design concepte Renault) si Raphael Linari (designer).

Nu este un secret ca noul Twingo si un nou model smart sunt dezvoltate in comun, parte a intelegerii dintre Grupul Renault si Grupul Daimler.

Renault Twin'Z Z.E. Concept (sursa - Renault)

Lasa un comentariu