Acasa Curiozitati VIDEO: Cum au fost incarcate 6.000 de masini Dacia pe o nava care face cel mai mare transport din istoria uzinei

VIDEO: Cum au fost incarcate 6.000 de masini Dacia pe o nava care face cel mai mare transport din istoria uzinei

de Vlad Barza

Nava A. Ladybug (sursa - Dacia)

Un numar de 6.000 de automobile produse de Uzina de Automobile Dacia au fost incarcate in patru zile pe nava LadyBug (Buburuza), care a plecat din Constanta spre nordul Africii, in ceea ce reprezinta cel mai mare transport auto realizat vreodata de o companie romaneasca, spun cei de la Dacia, intr-un comunicat de presa. Un calcul simplu arata ca masinile de pe nava valoreaza cam 50 de milioane de euro. Trebuie mentionat ca Algeria este a treia cea mai importanta piata pentru Dacia, anul trecut ajungand in tara africana peste 41.000 de masini, aproape dublu fata de vanzarile din Romania.

Este cel mai mare volum de vehicule expediat la export intr-un singur transport, de la preluarea Uzinelor Dacia de catre Grupul Renault.

Din lotul de 6.000 de vehicule fac parte modelele Logan, Sandero, Symbol si Duster (atat sub sigla Dacia, cat si Renault). Nava „A. LadyBug” are o capacitate maxima de incarcare de 8.000 de vehicule, o lungime de 232 metri, latime de 32 m, inaltime de 52 m si 12 punti.

Activitatea de incarcare a masinilor pe nava a durat patru zile si a fost posibila cu sprijinul furnizorilor de servicii operare portuara si transport maritim, Neptune Lines si Romargo Maritime.

Trebuie mentionat ca Algeria este a treia cea mai importanta piata pentru Dacia, anul trecut ajungand in tara africana peste 41.000 de masini, aproape dublu fata de vanzarile din Romania.

Lasa un comentariu