Acasa Curiozitati Volvo prezinta de 1 aprilie un nou tip de airbag, care imbraca tot exteriorul masinii

Volvo prezinta de 1 aprilie un nou tip de airbag, care imbraca tot exteriorul masinii

de Adrian Mitrea

Volvo EnVeloP (sursa - Volvo)

Volvo prezinta de 1 aprilie tehnologia EnVeloP (External Vehicle Protection), care este de fapt un airbag de mari dimensiuni ce imbraca tot exteriorul masinii in cazul unui accident, potrivit producatorului auto suedez. Anuntul Volvo vine la un an de cand a fost prezentat modelul V40 cu airbag pentru pietoni, amplasat la imbinarea capotei cu parbrizul.

Airbag-ul EnVeloP este amplasat pe acoperisul masinii intr-un locas special si este confectionat din acelasi material ca si celelalte airbag-uri. Tehnologia, spune Volvo, minimizeaza vatamarea corporala a pasagerilor si daunele materiale ale masinii sau obiectelor terte implicate in coliziune.

„Noua tehnologie reprezinta transpunerea in realitate a folosofiei Volvo, construit in jurul tau (Designed Around You). Tot ce am facut a fost sa avem o abordare literala a acestei expresii. In loc sa gasim in masina locuri in care sa punem mai multe airbag-uri, ne-am intrebat: De sa nu acoperim toata masina intr-un airbag?”, a declarat Thomas Broberg, consultant pentru siguranta la Volvo Cars Safety Centre.

In acest moment EnVeloP este in faza de testare, dar Volvo analizeaza daca aceasta tehnologie poate fi pusa pe masinile sale.

Avand in vedere precedentul cu airbag-ul pentru pietoni, anuntul Volvo de 1 aprilie legat de EnVeloP poate trece ca un fapt real, nu ca o gluma. Asa ca pana la confirmari ulterioare Volvo a reusit sa faca o gluma foarte serioasa de 1 aprilie.

Lasa un comentariu