Acasa Evenimente A doua generatie Ford Kuga a fost lansata in Romania. Importatorul tinteste vanzari de 450 unitati in 2013

A doua generatie Ford Kuga a fost lansata in Romania. Importatorul tinteste vanzari de 450 unitati in 2013

de Adrian Mitrea

Lansare nationala Ford Kuga (sursa - Ford Romania)

A doua generatie a SUV-ului compact Kuga, ce concureaza cu modele precum Volkswagen Tiguan si Hyundai ix35, a fost lasata si in Romania, la preturi de lista cu TVA cuprinse intre 24.800 euro si 31.550 euro, pentru lansare pretul de pornire fiind chiar mai mic. Tinta de vanzari pentru tot acest an este de 450 unitati, a declarat seful Ford Romania, Zoltan Brassai, intr-o conferinta de presa organizata la Poiana Brasov.

In premiera, Ford Kuga pentru Europa si Ford Escape pentru America sunt acum unul si acelasi model, doar numele fiind diferit, nu si caroseria. Acest SUV se numeste tot Kuga si in China.

click aici pentru poze oficiale cu Ford Kuga

Printre detaliile interesante care merita mentionate despre noul Ford Kuga se numara sistemul de inchidere si deschidere electrica pentru portbagaj, existand posibilitatea ca persoana care detine cheia masinii sa deschida sau sa inchida hayonul printr-o miscare cu piciorul sub bara spate. Un senzor detecteaza miscarea specifica si comanda hayonul, nemaifiind astfel nevoie ca utilizatorul sa lase bagajele din maini pentru a deschide portbagajul.

De asemenea, noul Kuga are si un sistem de infotainment imbunatatit (SYNC, cu MyFord Touch) si o tehnologie care-i permite sa parcheze automat (Active Park Assist). Soferul trebuie sa controleze doar schimbatorul de viteze, acceleratia si frana (deci fara sa puna mainile pe volan).

In plus, masina dispune si de sistem de monitorizare a unghiurilor moarte (BLIS, Blind Spot Information System) si avertizare cu privire la traficul care vine din lateral (de exemplu cand masina iese cu spatele dintr-un garaj sau curte).

Sistemul Active City Stop poate frana automat masina in cazul in care soferul nu este atent, la viteze mici, pentru a evita neplacerile unui accident.

Tehnologia Curve Control reduce automat viteza masinii atunci cand soferul abordeaza prea repede un viraj, iar sistemul Torque Vectoring Control ajuta SUV-ul sa accelereze mai eficient in viraje, distribuind inteligent cuplul motor catre roti. Sistemul se tractiune integrala (Haldex de generatia a 4-a) al masinii strange informatii despre conditiile de rulare de la 25 de senzori si se adapteaza la acestea de 20 de ori mai repede decat o clipire, potrivit Ford.

Noul Kuga este cu 81 mm mai lung (4.524 mm) decat vechiul model, cu 4 mm mai ingust (1.838 mm), si cu 8 mm mai scund (1.702 mm). Ampatamentul a ramas nemodificat (2.690 mm), dar capacitatea portbagajului a crescut cu 46 litri (456 litri).

Pe larg despre echiparile standard si optionale cu care Ford Kuga vine in Romania poti afla din lista de preturi atasata, disponibila AICI.

Evenimentul de lansare pentru noul Ford Kuga a fost organizat la Poiana Brasov, cu test drive pe ruta Bucuresti-Poiana Brasov-Bucuresti, in zilele de 21 si 22 martie.

Lasa un comentariu