Acasa Curiozitati Expozitie Rolls-Royce in Muzeul BMW din Munchen. Cea mai rara masina de acolo apartine lui Ion Tiriac

Expozitie Rolls-Royce in Muzeul BMW din Munchen. Cea mai rara masina de acolo apartine lui Ion Tiriac

de Adrian Mitrea

Rolls-Royce Phantom IV al lui Ion Tiriac (sursa - Rolls-Royce)

O expozitie cu 15 exemplare Rolls-Royce, produse intre anii 1907 si 2012, a fost deschisa joi, 21 martie, in Muzeul BMW din Munchen Germania. Cel mai rar exemplar, si probabil cel mai scump, apartine omului de afaceri roman Ion Tiriac, care a inchiriat celor de la BMW Group automobilul. 

Expozitia a fost deschisa in aceasta data pentru a marca zece ani de cand marca britanica Rolls-Royce a fost preluata Grupul BMW. Este pentru prima data cand in Muzeul BMW este inclusa o alta marca.

Totodata, in acest an Rolls-Royce implineste 150 de ani de existenta.

Expozitia Rolls-Royce din Muzeul BMW va fi deschisa timp de un an, pana la sfarsitul lunii martie din 2014, a anuntat producatorul auto.

Masina cea mai rara, un Rolls-Royce Phantom IV din 1952, este cea care apartine omului de afaceri roman. Automobilul a fost produs in doar 17 exemplare, dintre care 16 au trecut testului timpului.

Phantom IV are un motor pe benzina de 5.675 cmc, cu 8 cilindri in linie, ce dezvolta 165 CP de la 3.750 rpm. Acest model foarte rar a fost utilizat de presedinti de state si de oameni de afaceri foarte bogati. Masina are o valoare asigurata de peste 1,5 milioane euro, au declarat pentru 0-100.ro reprezentantii expozitiei.

Expozitie Rolls-Royce in Muzeul BMW din Munchen (sursa - Rolls-Royce)

Lasa un comentariu