Acasa Industrie Volkswagen ar putea cheltui 600 milioane dolari cu cea mai recenta actiune de recall in China

Volkswagen ar putea cheltui 600 milioane dolari cu cea mai recenta actiune de recall in China

de Vlad Barza

(sursa - Volkswagen)

Volkswagen Group a initiat o actiune de rechemare pentru 21 de modele in China, iar costurile ar putea ajunge la 600 milioane dolari fiindca vorbim de probleme la cutiile de viteze, noteaza Bloomberg. Actiunea a demarat dupa ce autoritatile locale pentru protectia consumatorilor au primit peste 10.000 de plangeri de la clienti.

Rechemarea cuprinde 384.000 de vehicule produse intre 2008 si 2012, sunt cuprinse modele populare precum Volkswagen Golf si Skoda Octavia, iar actiunea se refera la masini cu transmisie automatizata DSG, existand cazuri in care masina poate accelera din senin sau, din contra, cazuri in care autoturismul are prea putina putere.

Grupul german nu a comunicat o suma, insa Bloomberg citeaza estimarile companiei de cercetare LMC Automotive care sustine ca recall-ul i-ar putea costa pe cei de la Volkswagen chiar si 600 milioane dolari.

Anuntul legat de recall vine la numai o saptamana dupa ce pe televiziunile nationale au fost reportaje despre clienti Volkkswagen care se plangeau de vibratii anormale la masini, de accelererari neintetionate si de momente in care masina nu mai are putere.

Autoritatile chineze pentru protectia consumatorilor au primit inca din martie 2012 sesizari de la clienti VW Group pe aceasta problema si de atunci au analizat problema, discutand cu 3.000 de clienti. Numarul de sesizari a fost de 10.000, iar autoritatile au consultat sapte experti auto si au conchis ca exista o problema cu cutiile de viteza si acestea sunt un pericol pentru siguranta traficului.

Pentru Volkswagen, China a fost cea mai mare piata anul trecut, germanii vanzand in total 2,81 milioane vehicule acolo.

Lasa un comentariu