Acasa Foto FOTO: Volkswagen lanseaza masina electrica e-up! in toamna, la Salonul Auto de la Frankfurt

FOTO: Volkswagen lanseaza masina electrica e-up! in toamna, la Salonul Auto de la Frankfurt

de Adrian Mitrea

Volkswagen e-up! (sursa - Volkswagen)

Volkswagen a prezentat specificatiile versiunii electrice a modelului up!, denumita e-up!, si a anuntat ca masina va fi prezentata publicului larg in toamna acestui an, la Salonul Auto de la Frankfurt. Comenzile vor fi preluate imediat dupa aceea, iar livrarile catre clienti vor demara la inceputul anului 2014.

Producatorul spune ca e-up! are o autonomie de pana la 150 km, atinge 100 km/h in 14 secunde si o viteza maxima de 135 km/h. Bateria de 18,7 kWh a lui e-up! poate fi incarcata la 80% din capacitate in 30 de minute la o statie de reincare rapida (curent monofazic), iar la curent monofazic incarcarea va dura circa 6-8 ore (desi producatorul nu a anuntat cifrele oficiale).

click aici pentru galeria foto

Masina are o greutate de 1.185 kg si dispune de un motor electric ce poate dezvolta un maxim de 60 kW/82 CP, respectiv un cuplu maxim de 210 Nm. Puterea continua a motorului electric este de 40 kW/55 CP.

Volkswagen e-up! Are jante de 15 inch, computer de bord si lumini diurne speciale in fata, cu LED, in forma literei C, iar aerodinamica a fost optimizata prin placarea partii de sub masina cu scuturi.

Optional este disponibil un sistem de alimentare standardizat de Volkswagen si alti producatori auto (Combined Charging System – CSS).

Pretul lui Volkswagen e-up! nu a fost inca anuntat. Este totusi de asteptat ca masina sa coste peste 20.000 euro, bateriile fiind incluse in acest pret.

e-up! se trage din conceptul cu acelasi nume, prezentat in toamna lui 2009 la Salonul Auto de la Frankfurt.

Lasa un comentariu