Acasa Romania Skoda Octavia III a fost lansata in Romania la preturi cu TVA cuprinse intre 14.256 si 23.022 euro

Skoda Octavia III a fost lansata in Romania la preturi cu TVA cuprinse intre 14.256 si 23.022 euro

de Adrian Mitrea

Skoda Octavia III (sursa - Skoda)

Noua Skoda Octavia este disponibila in Romania din aceasta luna, martie, cu trei versiuni de echipare (Active, Ambition si Elegance), trei motorizari turbo pe benzina si doua turbo diesel, la preturi cu TVA cuprinse intre 14.256 si 23.022 euro, a anuntat importatorul, Porsche Romania. Versiunea break, numita acum Estate in loc de Combi, va debuta la Salonul Auto de la Geneva si este asteptata pe piata ulterior.

Berlina compacta Octavia este construita pe noua platforma MQB a Grupului Volkswagen si este pozitionata peste Skoda Rapid si sub Skoda Superb. Noua Octavia preia interiorul de la Volkswagen Golf 7, dar cu iluminare verde, si elemente estetice exterioare tipice lui Audi A6 (2004-2011, C6).

Noua Octavia este cu 90 mm mai lunga si cu 45 mm mai lata decat modelul caruia ii succede. Totodata, ampatamentul a crescut cu 108 mm, in beneficiul spatiului la picioare pentru pasagerii spate, dar si pentru cei din fata. Spatiul pentru capete ocupantilor din fata a crescut cu 8 mm, in zona coatelor cu 39 mm (fata), respectiv 26 mm (spate). Portbagajul a crescut cu 30 de litri, la 590 litri.

click aici pentru galeria foto

Masina beneficiaza de tehnologii precum franare automata in caz de accident iminent la viteze mici si de franare automata dupa producerea unui accident, pentru a limita sansele ca un al alt impact sa se produca (multicollision braking). De asemenea, noua Octavia dispune de sistem de detectare a oboselii soferului (analizarea miscarilor volanului). In premiera pe un model Skoda debuteaza cruise controlul adaptiv (ACC), ce mentine automat distanta in raport cu autovehiculul din fata, precum si un sistem de recunoastere a semnelor de circulatie. O alta premiera este plafonul din sticla panoramic, care se poate deschide electric.

In functie de versiune, este diponibila o instalatie audio noua, CANTON. Sistemele multimedia sunt cu touch screen si senzor de proximitate, ca la noul Golf.

In functie de versiune, Skoda Octavia III poate fi echipata cu pana la noua airbag-uri.

Motorizarile vor fi cuplate la transmisii manuale (5 si 6 viteze) si automatizate tip DSG (6 si 7 viteze, in functie de motorizare).

Noua Octavia este construita pe platforma MQB a Grupului Volkswagen, iar acest lucru a permis reducerea greutatii cu pana la 102 kg fata de Octavia II, desi noul model este semnificativ mai mare.

Lasa un comentariu