Acasa Ford Ford va demara in martie productia celui de-al doilea motor la Craiova, de 1,5 litri pe benzina

Ford va demara in martie productia celui de-al doilea motor la Craiova, de 1,5 litri pe benzina

de Adrian Mitrea

In Uzina Ford Craiova (sursa - Ford)

Ford va incepe sa produca in Romania, la Craiova, un al doilea motor, de 1,5 litri pe benzina, la sfarsitul lunii martie, iar un eveniment special pentru a marca acest lucru va avea loc in aprilie, au declarat pentru 0-100.ro oficialii Ford Romania.

In prezent Ford produce in Romania motoare turbo pe benzina de 1 litru EcoBoost, care intra in echiparea modelului B-Max (produs local) si nu numai.

„Urmeaza la sfarsitul primului trimestru si o sa facem un eveniment pentru voi undeva la inceputul lunii aprilie”, au declarat oficialii Ford Romania cand au fost intrebati de 0-100.ro daca la Craiova a demarat deja productia celui de-al doilea motor.

Acest al doilea motor pe benzina care va fi fabricat in Romania a fost anuntat inca din iulie 2012, cand Ford a demarat oficial productia lui B-Max.

Specificatiile noului motor, de 1,5 litri,nu au fost anuntate, dar angajatii din uzina spuneau anul trecut ca va fi turbo pe benzina si va avea versiuni de putere de 140 CP si 172 CP. Ramane de vazut daca aceste informatii vor fi confirmate peste circa o luna.

Ford a inceput oficial in data 10 mai 2012 sa produca motoare in Romania.

Lasa un comentariu