Acasa Audi GENEVA 2013: Audi va prezenta A3 e-tron, o versiune hibrida reincarcabila la priza a modelului compact A3

GENEVA 2013: Audi va prezenta A3 e-tron, o versiune hibrida reincarcabila la priza a modelului compact A3

de Adrian Mitrea

Audi A3 e-tron (sursa - Audi)

Audi va expune la Salonul Auto de la Geneva (7-17 martie), in premiera mondiala, A3 e-tron, adica o varianta hibrida reincarcabila la priza a modelului premium compact A3. Audi A3 e-tron va concura pe piata cu Lexus CT 200h, in contextul in care BMW si Mercedes-Benz nu au versiuni hibride ale modelelor Seria 1, respectiv Clasa A.

Audi reuseste sa-si treaca in portofoliu meritul ca este primul producator auto premium din lume care lanseaza o masina hibrida reincarcabila la priza, nici macar Lexus neavand asa ceva. Tehnologia de pe A3 e-tron a fost prefigurata de conceptul cu acelasi nume (anul 2011), dar care avea aspectul unui sedan, nu al unui hatchback cu cinci usi.

click aici pentru galeria foto

A3 e-tron dezvolta 204 Cai Putere (CP) si un cuplu maxim de 350 Newton-metru (Nm), fiind capabil sa atinga 100 km/h in 7,6 secunde.

Audi spune ca A3 e-tron are un consum mediu de 1,5 litri benzina/100 km si emite 35 grame CO2/km. In mod pur electric A3 e-tron poate parcurge pana o distanta de pana la 50 km si atinge o viteza maxima de 130 km/h.

Motorul pe benzina este de 1,4 litri TFSI (turbo, injectie directa) si dezvolta 150 CP. El este cuplat la motorul electric (75 kW/102 CP) printr-un ambreiaj. Motorul electric are forma de disc si este integrat intr-o cutie de viteze S tronic cu sase trepte, reproiectata. Desi puterea adunata a celor doua motoare ar fi de 252 CP, in realitate ansamblul livreaza o putere de 204 CP.

Audi spune ca A3 e-tron poate fi condus doar pe benzina, doar electric sau in mod hibrid.

O alta premiera Audi la Salonul Auto de la Geneva va fi RS Q3.

Instrumente de bord Audi A3 e-tron (sursa - Audi)

Lasa un comentariu