Acasa Saloane Auto GENEVA 2013: Noua Skoda Octavia Estate va fi prezentata in premiera mondiala

GENEVA 2013: Noua Skoda Octavia Estate va fi prezentata in premiera mondiala

de Adrian Mitrea

Skoda Octavia Estate 2013 (sursa - Skoda)

Skoda va prezenta la Salonul Auto de la Geneva (7-17 martie), in premiera mondiala, noua generatie a modelului Octavia Estate (break). Dupa ce versiunea sedan cu hayon a fost dezvaluita in decembrie 2012 si primele teste pentru presa au avut deja loc, iata ca noua Octavia break nu se lasa prea mult asteptata.

click aici pentru galeria foto cu noua Octavia

Octavia break se cheama acum Estate, fata de vechiul nume, Combi, utilizat pentru generatiile anterioare. Noua Octavia Estate este mai lunga cu 90 mm mai lunga si cu 45 mm mai lata decat generatia anterioara, iar ampatamentul a crescut cu peste 100 mm. Portbagajul este de asemenea generos, cu un volum de 610 litri. Spatiul de incarcare poate ajunge chiar la 1.740 litri prin rabatarea scaunelor din spate.

De asemenea, Skoda va aduce la Geneva si versiunea cu tractiune integrala a noii Octavia, care dispune de un sistem cu ambreiaj Haldex de generatia a cincea, a anuntat producatorul auto din Cehia.

Gama de motorizari pentru noua Octavia Estate este preluata de la versiunea sedan cu hayon. Este de vorba despre propulsoare pe turbo pe benzina si turbo diesel cunoscute din Grupul Volkswagen.

Skoda Octavia Estate 2013 (sursa - Skoda)

Lasa un comentariu