Acasa Foto UPDATE FOTO: Asa arata noul Renault Clio R.S. Mica sportiva frantuzeasca vine acum cu motor turbo

UPDATE FOTO: Asa arata noul Renault Clio R.S. Mica sportiva frantuzeasca vine acum cu motor turbo

de Adrian Mitrea

Renault Clio R.S. 2013 (sursa - Renault)

Renault a publicat prima fotografie oficiala cu noul Clio R.S., masina care va putea fi comandata din primavara. Noul Renault Clio R.S. are tot 200 Cai Putere (CP) ca si modelul pe care-l inlocuieste, insa acum motorul este turbo de 1,6 litri, in locul unuia natural aspirat de 2 litri.

Mai mult decat atat, masina vine echipata cu transmisie cu dublu ambreiaj (EDC) si padele la volan. Renault nu a anuntat disponibilitatea vreunei cutii de viteze manuale, astfel ca este de la sine inteles ca transmisia EDC este standard.

click aici pentru galeria foto

Motorul de 1,6 litri turbo dezvolta 200 CP si un cuplu maxim de 240 Newton-metri, avand un consum mediu de 6,3 litri benzina/100 km si emisii de 144 grame CO2/km.

Renault spune ca noul Clio R.S. va putea fi comandat cu doua tipuri de sasiu, Sport si Cup, la fel ca Megane R.S.

De asemenea Renault a anuntat ca noua sa masina dispune de un selector R.S. Drive prin intermediul caruia soferul poate modifica setarile principale ale masinii (raspunsul acceleratiei, interventia ESP, raspunsul volanului). Exista si un mod Race.

Pe partea multimedia vor fi disponibile doua sisteme cu touch screen, dintre care unul cu functii R.S. Monitor (sistem avansat de telemetrie prezent si pe Megane R.S.).

Pe piata din Franta noul Clio R.S. are un pret de pornire de 24.990 euro cu TVA.

Noua generatie Renault Clio R.S. va concura pe piata cu modele precum Ford Fiesta ST, Volkswagen Polo GTI, Seat Ibiza Cupra, Skoda Fabia R.S. si Opel Corsa OPC.

Lasa un comentariu