Acasa Foto VIDEO, FOTO: Cea mai emblematica masina sport europeana, Porsche 911, implineste 50 de ani

VIDEO, FOTO: Cea mai emblematica masina sport europeana, Porsche 911, implineste 50 de ani

de Adrian Mitrea

Porsche 911 (sursa - Porsche)

Inovatie, pasiune, performanta si exclusivism – acestea sunt cuvintele care descriu cel mai bine intreaga perioada de 50 de ani de existenta a numelui si a masinii sport Porsche 911 – cel mai emblematic automobil sport al Europei si poate nu doar atat. Producatorul auto german Porsche a produs 820.000 de exemplare 911 in cei 50 de ani. 0-100.ro te invita sa vezi cateva clipuri reprezentative pentru 911 si, desigur, test drive-ul nostru cu cea mai noua generatie 911.

click aici pentru galeria foto

0-100.ro a publicat in mai 2012 un test drive cu noul Porsche 911. Poti revedea articolul original AICI sau urmari doar varianta video (mai scurta) mai jos.

Vreme de cinci decenii, modelul 911 a fost inima brandului Porsche. Exista putine automobile in lume care au o traditie si o continuitate asemanatoare lui Porsche 911. Acest model a reprezentat o adevarata inspiratie pentru toti pasionatii de masini din lume, inca de la debutul sub denumirea de 901 in cadrul IAA International Automotive Show in septembrie 1963.

„Inginerii din Zuffenhausen si Weissach au reinventat modelul cu fiecare dintre cele sapte generatii, demonstrand de fiecare data puterea de inovare a brandului Porsche. Ca niciun alt autoturism, 911 imbina aparente contradictii, precum caracterul sportiv si cel practic, traditia si inovatia, exclusivitatea si adaptarea sociala, designul si functionalitatea. Nu e de mirare ca fiecare generatie a fost un succes”, se arata intr-un comunicat al Porsche.

Ferry Porsche a descris cel mai bine calitatile unice ale modelului: „911 este singura masina pe care o poti conduce in jungla Africana sau in Le Mans, la teatru sau prin traficul din New York”.

In plus fata de liniile clasice si, in acelasi timp, unice, Porsche 911 s-a facut intotdeauna remarcat gratie tehnologiei avansate care il caracterizeaza. O mare parte dintre ideile si tehnologiile care au debutat odata cu Porsche 911 au fost concepute pe pista de curse. Modelul 911 a fost inca de la inceput orientat catre performanta. Acest model a castigat doua treimi dintre cele 30.000 de curse in cadrul carora Porsche s-a situat pe primul loc.

Lasa un comentariu