Acasa Curiozitati Cel mai puternic automobil pe GPL din Europa, un Mercedes-Benz ML 63 AMG, a fost preparat in Romania

Cel mai puternic automobil pe GPL din Europa, un Mercedes-Benz ML 63 AMG, a fost preparat in Romania

de Adrian Mitrea

Logo 6.3 AMG (sursa - Daimler)

Cel mai puternic automobil pe GPL din Europa, un SUV Mercedes-Benz ML 63 AMG de 432 kW/589 Cai Putere (CP), a fost preparat si omologat in Romania, dupa o luna de munca pentru montaj si calibrare, a anuntat firma care s-a ocupat de acest proiect.

„Cea mai mare licenta de putere din Europa obtinuta in urma omologarii instalatiei auto GPL a fost emisa de Registrul Auto Roman, fiind obtinuta de compania AGR Autogas Group in urma testelor efectuate pe un autoturism marca Mercedes ML 6.3 AMG. Prepararea montajului si calibrarea autoturismului pentru efetuarea testul dinamic a durat o luna de zile, intregul proiect fiind finalizat cu ajutorul echipei tehnice AGR si a producatorilor de componente auto GPL – Tomasetto Achille din Italia si STAG din Polonia sub indrumarea domnului Inginer Marius Colteve, director tehnic in cadrul AGR Autogas Group”, a anuntat compania.

Omologarea respecta 3 din 4 caracteristici ale standardele Euro 6 si permite o economie de 45% in ceea ce priveste cheltuielile cu combustibilul. Consumul masinii pe GPL a crescut cu 1,8 litri/100 km, iar puterea motorului a scazut cu 1,9%.

Recordul inregistrat de AGR Autogas Group reprezinta un pas important pentru piata auto a masinilor cu capacitati cilindrice mari pentru ca permite o economie substantiala la combustibil, oferind in acelasi timp performante ridicate si emisii de noxe scazute. Noul record il depaseste pe cel anterior cu 110 kW, cand o instalatie GPL olandeza PRINS a fost omologata cu 322 kW (439 CP) la standardul Euro 5.

„In contextul in care vanzarile pe segmentul masinilor cu capacitati cilindrice mari a crescut cu 20%, conform rapoartelor AGR Autogas Group, sistemele de GPL performante destinate masinilor cu 6 si 8 cilindri vor putea raspunde nevoii soferilor de a reduce cheltuielile de combustibil. in plus, posesorii autoturismelor se vor putea bucura de performantele crescute ale masinii, respectand normele de mediu in vigoare”, se arata intr-un comunicat al companiei.

AGR Autogas Group a luat fiinta in anul 1999, avand ca principal obiect de activitate productia, dezvoltarea si omologarea instalatiilor auto de gaz precum si montajul, distributia si asigurarea suportului tehnic pentru intreaga retea nationala de service-uri partenere. Compania detine cel mai mare centru de conversie din sud-estul Europei, care functioneaza atat ca centru de pregatire pentru parteteneri cat si ca service dedicat montajului si intretinerii instalatiilor auto de gaz.

Prin efectuarea testelor si incercarilor de catre Registrul Auto Roman, AGR Autogas Group a obtinut un numar de 25 de Licente si Certificate de Conformitate pentru instalatiile auto de gaz importate.

Lasa un comentariu