Acasa Citroen Justitia franceza suspenda temporar planurile PSA Peugeot-Citroen de a renunta la 8.000 de oameni

Justitia franceza suspenda temporar planurile PSA Peugeot-Citroen de a renunta la 8.000 de oameni

de Vlad Barza

(sursa - PSA)

Justitia franceza a suspendat temporar planurile de restructurare a PSA Peugeot-Citroen care este decisa sa inchida o uzina si sa renunte la 8.000 de angajati pentru a reveni pe profit, scrie Reuters. O instanta din Paris a acceptat argumentul sindicatelor cum ca PSA a luat decizia fara a consulta corespunzator toate partile implicate, astfel ca a decis suspendarea temporara a procesului de restructurare. Compania franceza a spus insa ca va continua negocierile pentru ca masurile anuntate trebuie aplicate.

Sindicatele s-au adresat instantei, sustinand ca nu au fost urmati toti pasi legali inainte de anuntarea planurilor dure de restructurare. Mai exact, PSA nu ar fi notificat comitetele lucratorilor de la doua sit-uri de productie ale fabricantului de componente auto Faurecia ce vor fi afectate de propusa inchidere a uzinei din Aulnay.

Curtea de Apel din Paris a decis luni ca punerea in practica a planurilor de restructurare trebuie suspendata temporar pana la notificarea corespunzatoare a angajatilor de la cele doua sit-uri de productie Faurecia.

PSA Peugeot-Citroen a anuntat ca va continua in mod sustinut negocierile cu sindicatele pentru punerea cat mai rapida in practica a taierilor anuntate (8.000 de locuri de munca eliminate), obiectivul fiind revenirea pe profit in 2015.

Decizia tribunalului nu va impiedica punerea in practica a masurilor dure propuse de PSA, insa cel mai probabil le va mai amana putin. PSA Peugeot-Citroen a fost criticata dur de guvernul francez pentru strategia sa de afaceri.

Lasa un comentariu