Acasa Citroen Tripleta electrica Mitsubishi i-MiEV, Citroen C-Zero si Peugeot iOn este rechemata in service pentru probleme cu franele

Tripleta electrica Mitsubishi i-MiEV, Citroen C-Zero si Peugeot iOn este rechemata in service pentru probleme cu franele

de Adrian Mitrea

Mitsubishi i-MiEV pentru Europa (sursa - Mitsubishi)
Mitsubishi i-MiEV pentru Europa (sursa - Mitsubishi)

Mitsubishi a anuntat ca recheama 14.700 masini electrice i-MiEV – inclusiv derivatele sale C-Zero si iOn comercializate sub marcile Citroen si Peugeot – din cauza unor probleme ce tin de eficienta franelor, informeaza Automotive News. Modelele i-MiEV, C-Zero si iOn costa circa 35.000 euro.

Concret, pompa de frana (electrica) poate trage si trimite aer in circuitul de franare, facand ca franarea sa devina mai putin eficienta. Producatorul auto japonez spune ca nu au existat incidente si ca aceasta masura este luata preventiv.

Pompa de frana va fi inlocuita pe cheltuiala producaotului auto si dureaza circa 30 de minute.

Aceasta rechemare in service este cea mai mare (14.700 unitati) care vizeaza masini electrice, devansand-o pe cea a Chevrolet Volt (8.000 de masini rechemate pentru ca ar putea lua foc dupa un accident serios) si a Fisker Karma (2.400 unitati rechemate pentru probleme la un ventilator care putea provoca incendii).

0-100.ro a publicat in aprilie 2011 un test drive cu Mitsubishi i-MiEV. Poti revedea articolul original AICI sau doar varianta video (mai scurta) mai jos.

comenteaza si pe clubcitroen si psaclub

Lasa un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notifica-ma despre